VÅRA UTBILDNINGAR MED START VÅREN 2018

Content Manager

420 YH-poäng • 2 år (84 veckor) inklusive 8+20 veckor LIA • Ansök senast 2017.12.01 • Utbildningsstart 2018.01.29


Content Manager är en utbildning för dig som vill jobba kreativt och affärsmässigt med nya digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser för att på bästa sätt ta ansvar för och utveckla ett företags eller en organisations digitala informationsflöde.

Lär dig hantera information, reklam, nyheter och kunskap i en värld där skärmen är det första vi ser på morgonen och det sista vi ser på kvällen, där den totala informationsmängden överstiger era zettabytes och där du med ett klick når miljarder människor om du gör rätt.

Yrkeshögskoleutbildningen till Content Manager kommer göra dig tekniskt bevandrad, väl insatt i digitaliseringens möjligheter, lära dig analysera, tänka strategiskt och begripa affärer. Du måste förstå vart vi är på väg för att bäst kunna tillvarata alla nya möjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen.

Det finns idag hundratals lediga jobb som Content Manager. Ledande digitala byråer men också företagens marknads- och informationsavdelningar letar alla efter content managers som kan ansvara för att digitala budskap skapas, publiceras, övervakas, analyseras och förbättras för att nå allt högre mål. Att oförtröttligt stärka uppdragsgivarens varumärken och a är på bästa sätt med lösningar som engagerar och konverterar.

Det är ett tufft jobb som kräver både engagemang, och stor kompetens. Därför erbjuder vi denna utbildning för dig som vill leda och utveckla fantastiska contentstrategier för en mycket spännande digital framtid.

Yrkesroller:

Content manager
Community manager
Ansvarig sociala medier Marknadskommunikatör
Utvecklare komplexa kampanjer
Youtuberedaktör
Media Business Manager Strateg
Analytiker
Produktionsledare avancerad kommunikation
Teknisk drift nya mediekanaler

Utbildningsplan:

Dynamisk medieproduktion, 85p, 17v
Lärande i Arbete 1, 40p, 8v
Ny marknadskommunikation, 65p, 13v
Avancerad medieproduktion, 20p, 4v
Kommunikationsstrategi och analys för nya digitala kanaler. 45p, 9v
Projektledning, 30p, 6v
Lärande i Arbete 2, 100p, 20v
Examensarbete, 15p, 3v

ANSÖK NU

LÄS MER

Avancerad Programmering iPhone och Android

320 YH-poäng • 1,5 år (64 veckor) inklusive 20 veckor LIA • Ansök senast 2017.12.01 • Utbildningsstart 2018.01.22


Appindustrin fortsätter växa starkt. Enligt EU 
behövs det ytterligare fem miljoner apputvecklare när avancerade appar blir människors vanligaste digitala verktyg för resor, inköp, utbildning, sport, nyheter, arbete, media, spel och underhållning.

I vår utbildning Avancerad Programmering iPhone och Android får du fördjupad kunskap i att utveckla nativeappar med Swift för iOS och med Kotlin/Java för Android. Lär dig hela produktionskedjan, från idé till försåld produkt, viktig kunskap om kommersialisering och monetarisering av mobila lösningar samt test och kvalitetssäkring.

Fokus är på smarta mobiler och surfplattor, men utbildningen ger dig även en insikt i nya möjligheter med Apple Watch, AppleTV, Android Wear, lösningar för hälsa och sjukvård, Internet of Things, HomeKit och många kommande tjänster och möjligheter som är viktiga för företagen runt omkring vårt klassrum i Lund.

Utbildningen är tuff med intensiva studier men den som anstränger sig får sin belöning i attraktiva jobb i spännande branscher.

Yrkesroller:

Avancerad programmerare iOS och Android
Avancerad utvecklare Swift och Kotlin/Java
Upphandlare och projektledare mobila applikationer
Testare och kvalitetssäkrare mobila applikationer
Projektledare kommersialisering och monetarisering av mobila applikationer

Utbildningsplan:

Orientering, 10p, 2v
Programutveckling för iPhone och Android, 40p, 8v
Avancerad programmering med Swift för iOS, 60p, 12v
Avancerad programmering i Kotlin/Java för Android, 60p, 12v
Mobiltest för iOS och Android, 10p, 2v
Internet of Things, 10p, 2v
Kommersialisering, monetarisering, immaterialrätt och merchandising, 20p, 4v
Praktisk applikationsutveckling, 100p, 20v
Examensarbete 10p, 2v

Den som leder får se!

ANSÖK NU

LÄS MER

PERSONLIGT INFORMATIONSSAMTAL

Hos oss får du möjlighet till ett personligt informationssamtal där vi kan besvara dina frågor och vi kan berätta mer om utbildningarna:

Boka tid för ditt personliga informationssamtal med vår utbildningsledare Marie Bjelksäter genom att klicka på “BOKA TID” nedanför, välja den dag och klockslag du kan samt skriva in ditt namn och mobilnummer på namnraden.

BOKA TID

Eller så kan du alltid ringa oss på 0200-210 999 eller maila till marie@my.se

BEHÖRIGHET OCH SÄRSKILDA FÖRKUNSKAPER

VEM ÄR DU?

De flesta av er är oftast nånstans mellan 25 och 35 år men vi har absolut inte några hinder för yngre eller äldre än så. Känner du att du vill satsa rejält på utbildningen och om du har bråttom ut på marknaden för att kunna använda dina nya kunskaper. Och tjäna pengar.

Vi behandlar aldrig någon annorlunda oavsett kön eller bakgrund. Hos oss är alla lika värda och vi ställer samma höga krav på alla.

BEHÖRIGHET:

Behörighetskraven är som när du söker till högskolan, alltså minst svensk eller utländsk gymnasieexamen (kallades tidigare grundläggande högskolebehörighet), vara bosatt i Sverige, Danmark, Finland, Island eller Norge eller genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Du kan också vara behörig söka genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet som gett dig förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Läs mer hos Myndigheten för Yrkeshögskolan och ta kontakt med ledningsgruppen om du anser dig vara behörig utan gymnasieexamen.

SÄRSKILD BEHÖRIGHET CONTENT MANAGER:

Lägst betyg E i Engelska 6
Lägst betyg E i Svenska 3

Eller motsvarande, vilket alltid gäller inom yrkeshögskolan.

SÄRSKILD BEHÖRIGHET AVANCERAD PROGRAMMERING IPHONE OCH ANDROID:

Lägst betyg E i Engelska 5
Lägst betyg E i Matematik 2 a/b/c
Lägst betyg E i Programmering 1

Eller motsvarande, vilket alltid gäller inom yrkeshögskolan.

REELL KOMPETENS:

Du som saknar intyg eller betyg men anser dig ha motsvarande kunskaper idag (exempelvis inte läst programmering på gymnasiet, men studerat teknikämnen på högskolenivå) fyller i ansökan, men anger detta i fritextrutan. Skolan återkommer då med information om hur dina kunskaper och färdigheter ska mätas.

SÄRSKILT PEDAGOGISKT STÖD:

Den som går en utbildning på yrkeshögskolan har rätt att få särskilt pedagogiskt stöd om du har behov av det för att nå utbildningens mål. Vi som utbildningsanordnare ansvarar för att se till att du får det stöd som du behöver. Läs mer hos Myndigheten för yrkeshögskolan och kontakta skolan för vidare diskussion.

URVAL — SÄRSKILT PROV FÖR CONTENT MANAGER:

Om det inkommer fler godkända sökande än det finns plats till på Content Manager, kallas alla till ett särskilt prov i logik och problemlösning samt i affärsmannaskap. Detta för att kunna göra ett rättvist urval av vem som har bäst förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen.

URVAL — BETYG FÖR AVANCERAD PROGRAMMERING:

Om det inkommer fler godkända sökande än det finns plats till på Avancerad Programmering iPhone och Android, översätts och sammanräknas den sökandes betygspoäng i Svenska 1/A, Engelska 5/B, Matematik 2/B samt Programmering 1/A – eller motsvarande – för maximala 20 poäng.

A, MVG eller 5 = 5
B, VG eller 4 = 4
C, D, E, G eller 3 = 3
F, IG, 2, 1 = 0

SISTA ANSÖKNINGSDAG:

Fredagen den 1 december 2017.

Antagningsbesked skickas ut fredagen den 8 december 2017.

KONTAKTA OSS:

Fyll i ansökan, ladda upp betyg och intyg direkt här på http://my.se eller maila till info@my.se eller faxa till 040-624 02 99 eller posta till Malmö Yrkeshögskola, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö.

Du kan alltid kostnadsfritt ringa till oss på 0200-210 999 med frågor eller hjälp med din ansökan.

VAD BEHÖVER DU?

FÖRBERED DIG

Du behöver vara förberedd på att studietakten kommer vara hög. Vi vet att du har bråttom ut tillbaka till arbetslivet och att företag kanske försöker erbjuda jobb till de av er som är duktigast redan under utbildningen.

Skolan ska hjälpa till så mycket som möjligt genom att anlita bra lärare, ha bra utbildningsmaterial samt att spela in och spara lärarens skärm under många av momenten så att du dels inte missar något, dels kan repetera kursmoment om du så behöver.

Utbildningsmomenten i klassrum kommer vara en till två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du själv eller i grupp med olika uppgifter.

DU BÖR HA EN EGEN DATOR OCH MOBIL

Du bör ha en egen dator och vi utgår från att de flesta av er som söker till våra utbildningar redan har en egen bärbar dator. Du behöver givetvis en egen mobil, om du under och efter utbildningen ska kunna försörja dig i dessa branscher.

Du kan klara dig med en hyfsad bärbar med Windows, Linux eller Chrome. Vi rekommenderar dock en MacBook av något slag för dessa utbildningar, då samtliga verktyg finns för Mac. Vi avråder för försök arbeta virtuellt med Mac på PC då det ofta visat sig inte fungera i längden, köp hellre en begagnad MacBook Air att börja med.

Skolan kommer tillhandahålla ett fåtal enklare datorer för kostnadsfri utlåning under skoltid för de av er som ännu inte har egen dator. Dessa datorer kan även användas av de av er som har dator med Windows, Linux eller annat operativsystem, för moment som normalt kräver en Mac.

Utbildningen ställer inga extremt höga krav på din dator så en standardmodell med minst 8 GB RAM-minne fungerar bra, köper du ny, välj 16 GB om du kan. Många av programmen vi använder är utrymmeskrävande så du bör ha en SSD- eller hårddisk på minst 256 GB, gärna mer.

Skolan kommer tillhandahålla alternativa mobiltelefonmodeller samt surfplattor av olika slag, trådlöst nätverk, skrivare, samt vissa program- och utbildningslicenser. För er som läser Avancerad Programmering iPhone och Android betalar skolan dessutom individuella utvecklarlicenser för iOS samt försäljningslicenser för Google Play under er studietid.

Du kan själv få betala en del kurslitteratur, men våra lärare försöker dock hålla nere kostnaderna för er genom att välja på nätet tillgängligt material eller på annat sätt undvika dyra och kanske inte lika givande traditionell kurslitteratur. Du som är medlem i Unionen eller annat fackförbund kan fråga om facket kan hjälpa till med bidrag till kurslitteratur.

ansökan

* Obligatoriska fält.

Har du dina betyg och arbetsintyg i digital form (typ bilder eller PDF) kan du ladda upp dem här ovan eller maila dem direkt till info@my.se eller kan du faxa dem till 040-624 02 99 eller posta till Malmö Yrkeshögskola, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö.

JAG ANSÖKER TILL FÖLJANDE UTBILDNINGAR

Är du osäker, något du inte får att fungera, tveka inte kontakta oss på

0200-210 999

info@my.se eller SMS 0739730003

NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad. Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Läs mer ...
Vi finns på twitter, facebook och Google Plus