NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad.
Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Scrolla ner på sidan för att läsa våra nyheter!

18 Dec

ANTAGNINGEN ÄR KLAR
VÄLKOMMEN TILL VÅRTERMINEN 2017!

Många glada och många fler inte glada.

Antagningen är nu klar till Avancerad Programmering iPhone och Android som startar på IDEON i Lund den 29 januari 2017. Ledningsgruppen har fattat beslut och samtliga sökande har informerats. Vi gratulerar de som fick en plats och önskar övriga all lycka och välgång och välkomna söka igen nästa år.

Nu startar vi i Lund!

Marie Bjelksäter
Utbildningsledare

Claes Magnusson
Rektor

Läs mer ...
09 Dec

VÄLKOMMEN TILL appmakerEvent
MÅNDAG 15 PÅ MEDIAEVOLUTION!

Välkommen till appmakerEvent måndag 15.00 på Media Evolution!

Träffa våra studerande — och se och prova appar som de hittills producerat under sin utbildning på Malmö Yrkeshögskola!

Locka studerande som du vill ska göra projekt eller LIA-praktik hos dig (start i mars). Eller gör andra överenskommelser!

Få tillfälle själv testa ny mobil teknik som Snap Spectacles, Googles PIXEL, Microsoft HoloLens och mycket annat!

Lyssna på Anders Printz från SVT och andra föredragshållare!

appmakerEvent 

NU på MÅNDAG den 12 december 
Mellan 15.00 och 18.00

Vi finns på Media Evolution, Stora Varvsgatan 6 i Malmö och bjuder på dricka och tilltugg!

Välkommen!

Läs mer ...
09 Dec

SÖK IDAG: BLI APPUTVECKLARE OCH LÄR DIG
AVANCERAD PROGRAMMERING IPHONE ANDROID

Bli apputvecklare och lär dig avancerad programmering för IPhone och Android

Appindustrin fortsätter växa och det finns en stor brist på apputvecklare. Enligt EU kommer det att behövas fem miljoner apputvecklare om bara några få år. Vill du lära dig ett framtidsyrke med kunskaper som är mycket efterfrågade i arbetslivet? Skicka in din ansökan till Malmö Yrkeshögskolas utbildning till apputvecklare!

I yrkeshögskoleutbildningen Avancerad Programmering iPhone och Android lär du dig följande:

  • Att ta fram appar med Apples programspråk Swift samt Java för Android
  • Få insikt i nya API:er som WatchKit, HealthKit, HomeKit, ApplePay, iBeacons samt Androids motsvarigheter plus prototypbyggande inom Sakernas Internet.
  • Sakernas Internet (Internet of Things) där du får lära titta på andra tekniker som lösningar för hemmet, hälsa och sjukvård, mobil handel med mera
  • Ett block kring kommersialisering, alltså mobila affärer, olika sätt att tjäna pengar på appar, monetarisering, merchandising, immateralrätt och andra viktiga verksamhetsfrågor

Utbildningen hålls på Ideon Agora i Lund, Scheelevägen 15.

Praktik och teori kombineras

I utbildningen till apputvecklare ingår en arbetsplatsförlagd del i form av praktik (Lärande i Arbete), vilket är ett utmärkt sätt att få in en fot i branschen och få kombinera teori med praktik. Praktiken är 20 veckor (en termin) och hela utbildningen är 1,5 år.

Apputvecklare passar de flesta

Utbildningen passar dig som är tekniskt intresserad, kanske redan har en utbildning från LTH, och som vill få praktisk kunskap om att göra appar. Kanske har du jobbat i grafisk industri, på reklam- eller webbyrå eller marknads- eller informationsavdelning? Eller är du ivrig och nykläckt från gymnasiet? Eller någon som jobbat inom mobilindustrin men vill gå sin egen väg? Alla är välkomna till Malmö Yrkeshögskola!

Sök redan idag till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på http://my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Skicka in din intresseanmälan eller ansökan redan idag på http://my.se/#ansokan eller maila oss på info@my.se om du har några frågor.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.

Läs mer ...
08 Dec


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

microbit

God Jul och Gott Nytt År!

Årets julklapp från Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola till samtliga studerande och ledamöter i våra ledningsgrupper blir det programmeringspaket som en miljon brittiska skolbarn fått med syfte att få igång intresset för programmering redan i grundskolan.

Paketet innehåller en micro:bit med ARM-processor, 25 lysdioder, två funktionsknappar samt USB, fodral och batteripack. Programmeringen görs i den egna mobilen och koden överförs till enheten med Bluetooth.

— micro:bit är ett enastående litet läromedel, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola. Den fungerar utmärkt att ha i knäet på bussen eller tåget till och från skolan och den skrämmer inte bort ovana utan tvärt om gör lärandet roligt och främjar nyfikenhet och experimentlust.

Brittiska BBC står bakom projektet, precis som de gjorde med hemdatorn BBC Micro för 30 år sedan, och omfattar alla 11- och 12-åringar i Storbritannien. Ett trettiotal partners har bidragit, däribland Microsoft, Samsung, ARM, Cisco och Python Software Foundation.

— Det är bara att gratulera britterna som nu får miljontals barn som växer upp med grundläggande programmeringskunskaper. I Sverige lägger vi hellre – vad jag förstår – mer pengar på konferenser och diskussioner om digitalisering i skolan, än vad det skulle kosta ge alla svenska femteklassare var sin egen micro:bit.

Förutom att lära vuxna programmera för iPhone, iPad, Apple Watch och AppleTV samt Android och dess motsvarigheter, engagerar sig Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola också i många andra aktiviteter med olika varinater av barnhack samt att träna mentorer hos Patwic.

Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola önskar samtliga studerande, ledningsgruppsledamöter, arbets- och näringslivsrepresentanter samt medarbetare på Myndigheten för Yrkeshögskolan en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Tl;dr Tomten delar ut läromedlet micro:bit till alla våra studenter!

Mer information om micro:bit finns på https://microbit.org

Learn or Die® är ett av oss registrerat varumärke. © 2016 All rights reserved.


PASSA PÅ!

Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på http://my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.

Läs mer ...
05 Dec

SNAP SPECTACLES
PÅ MALMÖ YRKESHÖGSKOLA

leo

— Orka, säger Leo, och begriper inte alls hur vi gamlingar kan lägga ner så mycket tid, arbete och pengar på att sprida information. Med ett tryck på sidan av glasögonen spelar han in ett tio sekunder långt minne som via Snap Stories triggar hundratals kompisar över hela världen att ta del av och kommentera.

Och visst krånglar vi gamlingar till saker? Ska vi dela med oss av något tror vi att vi måste ha en blogg, kanske på ett CMS som WordPress på ett eget webbhotell med egen domän. Budskap ska formuleras, inlägg ska taggas, bilder ska beskäras och markeras med korrekt CC-licens, allt ska sorteras in i datumordning, redigering ska bli responsiv, länkar ska spridas och SEOas, kommentarer modereras och annonser motiveras.

Men i en ny värld befolkad av tweenies och uppåt gäller helt andra regler. Precis som Deeped Strandh och Sarah Larsson Bernhardt frågar i sin utmärkta podcast om superlive-livet och disposable media: ”Varför ska vi spara på saker som händer här och nu och är glömda imorgon?”

Snap Spectacles gör en enda sak och gör det magnifikt. Spelar in 10 sekunder video med ljud och överför till mobilen för direkt publicering i dina Snap Stories. That’s it. Glasögonen ser dessutom helt OK ut, i alla fall jämfört med töntiga Google Glass, och fodralet innehåller ett eget batteripack som kan ladda dina Spectacles flera gånger under dagen, om det skulle behövas.

För inte ens smarta glasögon kunde vi gamlingar göra på rätt sätt. Google Glass släpptes för tre år sedan, var extremt kraftfulla och tio gånger dyrare än Snap Spectacles. Men det spelar ändå ingen roll. Kidsen bryr sig noll om prestandajämförelser och funktioner som mest ändå verkar vara i vägen.

Orka, typ. Fakkit.

Det kan vara läge frigöra oss från det förutfattade och i stället lära av hur barn och ungdomar använder ny teknik på nya sätt.


Tl;dr Nu har våra studenter fått Spectacles som spelar in video direkt till Snap.

Enheter som Snap Spectacles tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att tillhandahålla absolut senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

Deeped Strandhs och Sarah Larsson Bernhardts podcast finns på https://soundcloud.com/socialbydefault/inget-ar-for-evigt-om-superlive-livet-och-disposable-media

Mer information om Snap Spectacles finns på https://www.spectacles.com


PASSA PÅ!

Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på http://my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.

Permalänk: http://my.se/snap-spectacles-pa-malmo-yrkeshogskola

Läs mer ...
17 Nov

HEJ GOOGLE, SPELA LITE JAZZ!
GOOGLE HOME NU HOS VÅRA STUDERANDE!

img_1695

Hej Google, spela lite jazz!

  • Räkna ner 10 minuter för pastan!
  • Vem var president i USA när NASA bildades?
  • Avgår mitt flyg tid?
  • Kommer det snöa i kväll?

En av de trender vi på Malmö Yrkeshögskola ser är att information, underhållning, kunskap och erbjudanden blir långt mer personlig. Det började med mobilen, därefter smarta klockor och andra bärbara enheter och nu assistenter som Google Home.

Google Home är en röststyrd, uppkopplad och supersmart assistent som du ställer i ditt kök eller vardagsrum och som alltid är redo besvara dina frågor och utföra dina kommandon.

Det enda sättet fråga Google Home är med talade kommandon och svaren ges antingen genom olika toner eller med en mycket bra röstsyntes. Idag begriper Google Home engelska, men precis som på mobilerna kommer troligtvis övriga språk snabbt.

—   Det är en fantastisk värld vi lever i, all världens kunskap finns nu tillgängligt genom att bara ställa frågan rätt ut i sitt eget hem, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola, vars studenter nu fått de första Google Home för att använda, hacka och utveckla.

Google Home kostar idag $129, vilket troligtvis kommer motsvara 1.500 kronor här hemma. På https://madeby.google.com/home/features/ finns exempel på frågor och kommandon som Google Home idag kan besvara och utföra. Amazon har redan lanserat sin Echo som fungerar på ett liknande sätt, men kräver abonnemang på Amazons tjänster. Även Apple uppges arbeta på en produkt av samma typ.

Tl;dr Nu har våra studenter fått de första Google Home, en smart och uppkopplad assistent för hemmet som kan besvara frågor och utföra kommandon

Enheter som Google Home tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att tillhandahålla absolut senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

PASSA PÅ!

Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på http://my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.

Läs mer ...
Malmö Yrkeshögskola

info@my.se
0200-210 999

Anckargripsgatan 3, 211 19 MALMÖ

Marie Bjelksäter

Certifierad utbildningsledare

marie@my.se
0739-73 00 03

Claes Magnusson

Certifierad utbildningsledare

claes@my.se
0704-40 40 00
@claes

Vi finns på twitter, facebook och Google Plus