NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad.
Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Scrolla ner på sidan för att läsa våra nyheter!

10 Feb

MALMÖ YRKESHÖGSKOLA
FÅR GODKÄNT FÖR FYRA UTBILDNINGAR!

455 nya studerande till Malmö Yrkeshögskola!

Malmö Yrkeshögskola får tillstånd starta fyra utbildningar i Malmö och Skåne. Förutom förnyade tillstånd för apputbildningen och utbildningen i mobil handel, får Malmö Yrkeshögskola även tillstånd starta nya utbildningar inom avancerad innehållshantering och innehållsproduktion. Sedan tidigare finns också tillstånd för utbildning inom avancerad apputveckling i Lund.

– Det här är en liten milstolpe för Malmö och Skåne, menar rektor Claes Magnusson. – Samtidigt som Malmö får sitt universitet, hjälper vi till på vårt håll och stärker stadens och regionens utbud av praktiskt inriktade utbildningar inom ny teknik.

Beslutet från Myndigheten för Yrkeshögskolan innebär att Malmö Yrkeshögskola med systerskolan Skånes Yrkeshögskola kommer kunna välkomna 455 nya studerande under de närmaste åren. Utbildningarna är mellan ett år och drygt två år, alltid kostnadsfria och ger rätt till CSN.

– Vi är också stolta över att en av utbildningarna klassas som nivå 6 i den svenska referensramen för kvalifikationer, vilket motsvarar nivån på högskolans treåriga grundutbildning, konstaterar utbildningsledare Marie Bjelksäter på Malmö Yrkeshögskola.

Malmö Yrkeshögskola finns idag på MINC i Malmö, IDEON i Lund och under namnet Skånes Yrkeshögskola hos Mindpark i Helsingborg. Uppskattningsvis hälften av de studerande väljer starta eget efter utbildningen. Den nya utbildningen inom Mobil Handel kommer växla mellan olika orter över hela Skåne för att ge både studerande och arbetsliv bättre möjligheter ta del av de nya teknikkunskaperna.

För mer information, kontakta Malmö Yrkeshögskola på info@my.se eller ring 0200-210 999

Mer information kommer snarast på http://my.se samt på http://fb.com/yrkes

Läs mer ...
10 Feb

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING TILL
KOMMERSIELL DRÖNARPILOT GODKÄND!

Utbildning till kommersiell drönarpilot godkänd!

Hösten 2017 startar yrkeshögskoleutbildningen till kommersiell drönarpilot. Utbildningen är ett samarbete mellan Trafikflyghögskolan vid Lunds Universitet, Folkuniversitetet och Malmö Yrkeshögskola.

– Oerhört spännande, inte bara för oss, inte bara för flygindustrin, utan för varenda bransch som ser nya användningsområden; jordbruk, energi, transport och logistik, planering, underhållning, övervakning, säger Michael Johansson, dekan på TFHS.

I utbildningen ingår förutom flygutbildning, flygteori och underhåll även entreprenörskap och juridik samt utveckling av AI, mjuk- och hårdvara. Utbildningen kommer arrangeras vid Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed i Skåne.

– Det här innebär en fantastisk framtid för de företag som ser de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola, som genom sin apputbildning kommer ansvara för utbildningsmomenten inom AI samt hård- och mjukvara.

Utbildningen är kostnadsfri, ger rätt till studiemedel och har plats för 35 studerande varje år. Första utbildningen startar i september 2017.

För mer information, kontakta Michael Johansson, michael.johansson@tfhs.lu.se, eller Claes Magnusson, Malmö Yrkeshögskola, claes@my.se

Läs mer ...
18 Dec

ANTAGNINGEN ÄR KLAR
VÄLKOMMEN TILL VÅRTERMINEN 2017!

Många glada och många fler inte glada.

Antagningen är nu klar till Avancerad Programmering iPhone och Android som startar på IDEON i Lund den 30 januari 2017. Ledningsgruppen har fattat beslut och samtliga sökande har informerats. Vi gratulerar de som fick en plats och önskar övriga all lycka och välgång och välkomna söka igen nästa år.

Nu startar vi i Lund!

Marie Bjelksäter
Utbildningsledare

Claes Magnusson
Rektor

Läs mer ...
09 Dec

VÄLKOMMEN TILL appmakerEvent
MÅNDAG 15 PÅ MEDIAEVOLUTION!

Välkommen till appmakerEvent måndag 15.00 på Media Evolution!

Träffa våra studerande — och se och prova appar som de hittills producerat under sin utbildning på Malmö Yrkeshögskola!

Locka studerande som du vill ska göra projekt eller LIA-praktik hos dig (start i mars). Eller gör andra överenskommelser!

Få tillfälle själv testa ny mobil teknik som Snap Spectacles, Googles PIXEL, Microsoft HoloLens och mycket annat!

Lyssna på Anders Printz från SVT och andra föredragshållare!

appmakerEvent 

NU på MÅNDAG den 12 december 
Mellan 15.00 och 18.00

Vi finns på Media Evolution, Stora Varvsgatan 6 i Malmö och bjuder på dricka och tilltugg!

Välkommen!

Läs mer ...
09 Dec

SÖK IDAG: BLI APPUTVECKLARE OCH LÄR DIG
AVANCERAD PROGRAMMERING IPHONE ANDROID

Bli apputvecklare och lär dig avancerad programmering för IPhone och Android

Appindustrin fortsätter växa och det finns en stor brist på apputvecklare. Enligt EU kommer det att behövas fem miljoner apputvecklare om bara några få år. Vill du lära dig ett framtidsyrke med kunskaper som är mycket efterfrågade i arbetslivet? Skicka in din ansökan till Malmö Yrkeshögskolas utbildning till apputvecklare!

I yrkeshögskoleutbildningen Avancerad Programmering iPhone och Android lär du dig följande:

  • Att ta fram appar med Apples programspråk Swift samt Java för Android
  • Få insikt i nya API:er som WatchKit, HealthKit, HomeKit, ApplePay, iBeacons samt Androids motsvarigheter plus prototypbyggande inom Sakernas Internet.
  • Sakernas Internet (Internet of Things) där du får lära titta på andra tekniker som lösningar för hemmet, hälsa och sjukvård, mobil handel med mera
  • Ett block kring kommersialisering, alltså mobila affärer, olika sätt att tjäna pengar på appar, monetarisering, merchandising, immateralrätt och andra viktiga verksamhetsfrågor

Utbildningen hålls på Ideon Agora i Lund, Scheelevägen 15.

Praktik och teori kombineras

I utbildningen till apputvecklare ingår en arbetsplatsförlagd del i form av praktik (Lärande i Arbete), vilket är ett utmärkt sätt att få in en fot i branschen och få kombinera teori med praktik. Praktiken är 20 veckor (en termin) och hela utbildningen är 1,5 år.

Apputvecklare passar de flesta

Utbildningen passar dig som är tekniskt intresserad, kanske redan har en utbildning från LTH, och som vill få praktisk kunskap om att göra appar. Kanske har du jobbat i grafisk industri, på reklam- eller webbyrå eller marknads- eller informationsavdelning? Eller är du ivrig och nykläckt från gymnasiet? Eller någon som jobbat inom mobilindustrin men vill gå sin egen väg? Alla är välkomna till Malmö Yrkeshögskola!

Sök redan idag till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på http://my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Skicka in din intresseanmälan eller ansökan redan idag på http://my.se/#ansokan eller maila oss på info@my.se om du har några frågor.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.

Läs mer ...
08 Dec


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

microbit

God Jul och Gott Nytt År!

Årets julklapp från Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola till samtliga studerande och ledamöter i våra ledningsgrupper blir det programmeringspaket som en miljon brittiska skolbarn fått med syfte att få igång intresset för programmering redan i grundskolan.

Paketet innehåller en micro:bit med ARM-processor, 25 lysdioder, två funktionsknappar samt USB, fodral och batteripack. Programmeringen görs i den egna mobilen och koden överförs till enheten med Bluetooth.

— micro:bit är ett enastående litet läromedel, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola. Den fungerar utmärkt att ha i knäet på bussen eller tåget till och från skolan och den skrämmer inte bort ovana utan tvärt om gör lärandet roligt och främjar nyfikenhet och experimentlust.

Brittiska BBC står bakom projektet, precis som de gjorde med hemdatorn BBC Micro för 30 år sedan, och omfattar alla 11- och 12-åringar i Storbritannien. Ett trettiotal partners har bidragit, däribland Microsoft, Samsung, ARM, Cisco och Python Software Foundation.

— Det är bara att gratulera britterna som nu får miljontals barn som växer upp med grundläggande programmeringskunskaper. I Sverige lägger vi hellre – vad jag förstår – mer pengar på konferenser och diskussioner om digitalisering i skolan, än vad det skulle kosta ge alla svenska femteklassare var sin egen micro:bit.

Förutom att lära vuxna programmera för iPhone, iPad, Apple Watch och AppleTV samt Android och dess motsvarigheter, engagerar sig Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola också i många andra aktiviteter med olika varinater av barnhack samt att träna mentorer hos Patwic.

Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola önskar samtliga studerande, ledningsgruppsledamöter, arbets- och näringslivsrepresentanter samt medarbetare på Myndigheten för Yrkeshögskolan en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Tl;dr Tomten delar ut läromedlet micro:bit till alla våra studenter!

Mer information om micro:bit finns på https://microbit.org

Learn or Die® är ett av oss registrerat varumärke. © 2016 All rights reserved.


PASSA PÅ!

Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på http://my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.

Läs mer ...
Malmö Yrkeshögskola

info@my.se
0200-210 999

Anckargripsgatan 3, 211 19 MALMÖ

Marie Bjelksäter

Certifierad utbildningsledare

marie@my.se
0739-73 00 03

Claes Magnusson

Certifierad utbildningsledare

claes@my.se
0704-40 40 00
@claes

Vi finns på twitter, facebook och Google Plus