NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad.
Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Scrolla ner på sidan för att läsa våra nyheter!

21 Oct

DIGITALA ENTREPRENÖRSPRISET:
ÅRETS NYTÄNKARE – LOCALS!

dscf1500

ÅRETS NYTÄNKARE – LOCALS!

Det skånska företaget LOCALS med Victor Sandberg, John Elf, Marcus Johansson och Joel Oredsson tilldelades igår det digitala entreprenörspriset för ÅRETS NYTÄNKARE med motiveringen ”Ett fantastisk team som under året arbetat för att tillvarata nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen”.

Priset, som instiftats av Malmö Yrkeshögskola, delades ut av utbildningsledare Marie Bjelksäter som pekade på att LOCALS arbete kring att knyta samman butikshandel med e-handel kommer starkt, eftersom vi alla har mobilen i handen vart vi än går.

Vid prisutdelningen berättade Marie Bjelksäter om Malmö Yrkeshögskolas arbete med utbildningen till Kommersiell Drönarpilot tillsammans med Trafikflyghögskolan vid Lunds Universitet, för de butiker och företag som ser att leveranser med hjälp av drönare snart kan bli verklighet.

– Därför vill vi hjälpa LOCALS på vägen genom att som pris ge dem en egen avancerad drönare att börja experimentera med. Och ha kul med, lovade Marie Bjelksäter.

Tack LOCALS och grattis till utmärkelsen ÅRETS NYTÄNKARE.


Läs mer om LOCALS på http://locals.se och du som är butiksägare i Malmö, Lund eller Helsingborg, kontakta dem på https://locals.se/info/store-info

Läs mer om utbildningen Mobil Handel i Helsingborg som drivs av Skånes Yrkeshögskola och Malmö Yrkeshögskola på http://skyh.se och vill du få kontakt med studerande för projekt eller praktik, maila lia@skyh.se


Digitala Entreprenörspriset delas varje år ut i samband med konferensen Internet i Fokus för att uppmärksamma och lyfta fram Skånska entreprenörers spetskompetens och framgång inom det digitala medielandskapet.

De som vann Digitala Entreprenörspriset på Internet i Fokus är:

Årets Nytänkare: Locals med Victor Sandberg, John Elf, Marcus Johansson och Joel Oredsson. Juryns motivering: ”Ett fantastisk team som under året arbetat för att tillvarata nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen”. Priset instiftat av Malmö Yrkeshögskola.

Årets Digitala Marknadsförare: Caroline Alnebring – Blinka Blå ”Caroline har skapat en digital kampanj som visat på stor kreativitet och en visuell kommunikation med mycket lekfullhet kring ett angeläget ämne, och som skapat stort engagemang och blivit en snackis i media (för sin kampanj Four Fit Challenge för Sysav)”. Priset instiftat av Marknadsföreningen i Malmö.

Årets Blogg: 56kilo med motivering ”Åse har lyckats genom sin blogg, nått en bredare publik, skapat en enorm engagemang och således ökat sin försäljning”. Priset instiftat av Grafiska Akademin.

Malmö Yrkeshögskola gratulerar vinnarna samt alla nominerade för deras fantastiska arbete under året.

Läs mer ...
18 Oct

NU KAN DU SÖKA TILL VÅR
APPUTBILDNING PÅ IDEON I LUND!

klipp

SÖK NU TILL VÅR NYA APPUTBILDNING I LUND

Nu har du som vill lära dig göra appar för iPhone, iPad, AppleTV, Apple Watch samt Android och alla dess motsvarigheter chans söka till Malmö Yrkeshögskolas nya utbildning i Lund! Vi har våra utbildningslokaler hos IDEON på Scheelevägen.

UTBILDNINGEN PASSAR DIG SOM VILL komplettera din akademiska utbildning med praktiska kunskaper, eller för dig som jobbat inom mobilindustrin men vill gå din egen väg, eller har jobbat med information- och marknadsföring och vill lära dig de nya möjligheterna, eller är nykläckt och ivrig från gymnasiet, eller helt enkelt känner att detta är rätt för dig!

UTBILDNINGEN ÄR KOSTNADSFRI, ger rätt till studiemedel och är drygt 1,5 år, 320 YH-poäng (64 veckor) där en termin (20 veckor) är arbetsplatsförlagd, vilket ofta ger fantastiska möjligheter att knyta kontakt med arbetslivet för fortsatta uppdrag eller anställning. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

FÖRKUNSKAPER: Du behöver ha minst gymnasieexamen samt godkända betyg i engelska, matte och programmering. Inom yrkeshögskolan gäller alltid ”eller motsvarande” så om du har en äldre utbildning eller anser att du på egen hand fått motsvarande kunskaper eller genom ditt arbete, ska du meddela oss när du söker. Läs mer på http://my.se/ för mer information.

VÄLKOMMEN PÅ INFORMATIONSMÖTE 12.00 och 17.00, tisdagen den 15 november samt måndagen den 5 december på Malmö Yrkeshögskola på Ideon Agora, Scheelevägen 15 i LUND.

SISTA ANSÖKNINGSDAG är fredagen den 15 december 2016.

UTBILDNINGEN STARTAR måndagen den 30 januari 2017 på IDEON AGORA i LUND.

ANSÖK DIREKT via webben på http://my.se/ och har du några frågor eller funderingar, ring 0200-210 999 eller maila info@my.se så hjälper vi till.

? Varför heter ni Malmö Yrkeshögskola när utbildningen går i Lund?
! Därför att Lunds Kommun ibland har en verksamhet de kallar för Lunds Yrkeshögskola och de var först.

? Vad skiljer utbildningen i Lund från den utbildning som ni arrangerat i Malmö sedan 2010?
! Utbildningen i Lund har ett längre LIA-block (praktik), en ytterligare fördjupning i programmeringsblocken eftersom vi tror många av er kommer från LTH samt ett nytt utbildningsblock kring kommersialisering av appar.

? Varför använder ni inte [sätt in valfritt programspråk]?
! Arbetslivet har ett mycket stort inflytande över yrkeshögskolan och skolans ledningsgrupp, som består av representanter från arbetslivet, skolväsendet och LTH, har konstaterat att det finns ett stort behov av nativeutvecklare i just Swift och Java för iOS, tvOS, watchOS samt Android och dess motsvarigheter.

? Hur många fullföljer utbildningen och hur många får jobb efter avslutad utbildning?
! I den förra klassen i Malmö fullföljde 34 av 35 studerande och fick examen. Vi har inte fått in statistik för denna klass ännu, men de som får jobb inom området brukar ligga kring 90%. Många väljer starta eget och därför har vi samarbete med IDEON, Mobile Heights, Mindpark (Helsingborg), MINC (Malmö) och Drivhuset.

? Vad är ni för aktör? Vilken kvalitet har ni på era utbildningar?
! Vi har arbetat med vuxenutbildning inom ny teknik under många, många år, har examina både inom yrkeshögskolan (diplomerad utbildningsledare) samt inom akademin (rektorsexamen). Myndigheten för Yrkeshögskolan granskar regelbundet oss och andra yrkeshögskolor, nu senast våren 2016, med toppbetyg. Läs mer på http://my.se/yh-myndigheten-granskar-malmo-yrkeshogskola-vi-ar-ett-foredome/

Har du fler frågor, kontakta oss på info@my.se eller ring 0200-210 999.

Läs mer ...
10 Oct

ARDUINO OCH MALMÖ YRKESHÖGSKOLA TAR
FRAM NY UTBILDNING FÖR INTERNET OF THINGS!

arduino-uno-mk3
Arduino och Malmö Yrkeshögskola tar fram ny utbildning!

Sakernas Internet (Internet of Things) slår igenom i alla branscher och på alla marknader. För att ge våra studerande kunskaper och färdigheter att tillvarata de nya möjligheterna, arbetar Arduino, Evothings och Malmö Yrkeshögskola tillsammans för att ta fram ett helt nytt utbildningsblock för yrkeshögskolan, med praktisk kunskap för att än mer effektivt kunna bygga prototyper, lösningar och tjänster för sakernas Internet.

Utbildningsblocket planeras ingå i Malmö Yrkeshögskolas utbildningar från och med 2017.

– Kombinationen av Malmö Yrkeshögskolas pedagogik, Evothings mjukvarulösningar samt Arduinos hårdvara kommer ge de studerande erfarenhet att skapa appstyrda uppkopplade enheter för både prototyper samt skarpa produkter och tjänster, säger David Cuartielles, en av Arduinos grundare.


tl;dr Nytt kursblock inom Internet of Things tas fram i samarbete mellan Arduino och Malmö Yrkeshögskola.


Arduino är en öppen och fri elektronikplattform baserad på lättanvänd hårdvara och mjukvara. Ett viktigt verktyg för alla – från barn till vuxna, från hobbyprogrammerare till proffs – som vill lära sig snabbt kunna bygga nya lösningar och tjänster.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen.

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.se eller ring 0200-210 999.

Läs mer ...
17 Sep

ÄR DU INTE TILLRÄCKLIGT MOBILBEROENDE?
SPELAR DU FÖR LITE POKÉMON GO?

img_7925

Är du inte tillräckligt beroende av din mobil?
Ägnar du för lite tid åt Pokémon Go?

Nu kan du köpa Pokémon Go Plus från Nintendo, en liten uppkopplad knapp som du fäster på jackan eller runt handen. När du går förbi ett pokéstop, vibrerar och blinkar knappen blått och du kan trycka för att automatiskt hämta dina gåvor. Knappen lyser grönt  när du passerar en pokémon du redan har fångat. Tryck så fångar du. Kommer du i närheten av en ny Pokémon lyser den gult men då kanske du vill ta upp din mobil. Blinkar knappen i många färger lyckades du. Blir den röd, missade du.

– Det här är bara början på vår uppkopplade verklighet, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola. Vi kommer se en explosion av appar som knyter samman din position mot alla andra för platsbaserad underhållning men också för information, kunskap och helt nya affärsmöjligheter baserade på rätt information till rätt person, i rätt form, vid rätt tid och på rätt plats.

Pokemon Go Plus kostar en femhundring och drivs med ett utbytbart klockbatteri som utlovas ska fungera i 100 dagar. Den som vill fånga sin Snorlax med en mer raffinerad lösning kan snart få Pokémon Go i sin Apple Watch och med en snegling på armen bättre kunna se karta, pokéstops och Pokémon i närheten.


tl;dr Fånga dem alla med en knapp på jackan.


Enheter som Pokémon Go Plus och Apple Watch tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att tillhandahålla absolut senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.se eller ring 0200-210 999.

Läs mer ...
15 Sep

NYA UTBILDNINGAR INOM
APPAR, MOBILSPEL OCH E-SPORT

leo

Nya utbildningar inom appar, mobilspel och e-sport

Arbetslivet i Skåne har tillsammans med Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola tagit fram förslag på ett tiotal nya utbildningar som Myndigheten för Yrkeshögskolan under hösten ska bedöma och fatta beslut om.

Bland utbildningarna som planeras starta 2017-2019 finns Malmö Yrkeshögskolas välkända apputbildning men också ett förslag till avancerad utbildning inom mobilspelsprogrammering som förutom teknik även innehåller dramaturgi, grafik, ljud, monetarisering, immaterialrätt och merchandising.

– Mobilen är idag den spelplattform som flest utvecklare väljer, nästan fem gånger så många som traditionella konsollspel. En stor andel av vinsterna tillfaller de som skapar de bästa spelen, därför vill arbetslivet ha en utbildning med avancerad nativeutveckling för iPhone och Android, något vi arbetat med det senaste åren, konstaterar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola.

Den föreslagna utbildningen kring Digital Turism, som bland annat stöds av Simrishamn, har kompletterats med två nya kunskapsområden, projektledning inom e-sport samt att leda hackathons, alltså samla lokalt arbetsliv och samhälle kring gemensam men fri utveckling rörande en prioriterad fråga.

– E-sport har  en rent fantastisk utveckling och en popularitet som snabbt närmar sig de traditionella sporterna, säger Claes Magnusson. Malmö har genom föreningen Malmö e-sport och annan verksamhet en god närvaro på större skolor, men det finns många unga i mindre skånska städer som också vill igång, mötas, utmanas, tävlas och utvecklas.

Myndigheten för yrkeshögskolan förväntas ge besked i slutet av januari 2017 om vilka utbildningar som blivit godkända för start hösten 2017 och våren 2018.

Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola bedriver idag utbildningar i Malmö. Helsingborg och från våren 2017 även i Lund. Läs mer på http://my.se och http://skyh.se eller följ skolorna på Facebook http://facebook.com/yrkes respektive http://facebook.com/skaneyh

Läs mer ...
13 Sep

VEM ÄR ÅRETS NYTÄNKARE?
NOMINERA FÖRE 10 OKTOBER

myhdip

Nominera ”Årets Nytänkare” till Digitala Entreprenörspriset 2016!

”Årets Nytänkare” är en kategori framtagen av Malmö Yrkeshögskola för att inspirera och lyfta fram skånska förmågor och ska tilldelas den person eller det team som under året arbetat för att tillvarata nya affärsmöjligheter som möjliggörs av den snabba tekniska utvecklingen.

Digitaliseringen slår igenom med kraft i alla yrken och alla branscher. Vad händer när alla är uppkopplade dygnet runt och tar fram sin mobil 200 gånger om dagen? Vilka nya affärer blir möjliga när mobilens skärm är det sista vi ser på kvällen och det första vi ser på morgonen? När vi alltid har vår mobil inom en meters räckhåll dygnet om?

Digitala Entreprenörspriset delas varje år ut av Internet I Fokus för att uppmärksamma och lyfta fram Skånska entreprenörers spetskompetens och framgång i det digitala medielandskapet. Priset delas ut på Internet I Fokus den 20 oktober på Quality Hotel View i Malmö.

Läs mer och nominera dina kandidater på http://internetifokus.se/2016/09/13/malmo-yrkeshogskola-sponsrar-ett-pris-pa-digitala-entreprenorspriset-2016/

– – – – –

Under 20-21 oktober 2016 erbjuder Internet I Fokus 16 föreläsningar med 20 olika talare samt 10 workshops. Läs mer och boka biljetter på http://internetifokus.se/

För information om Malmö Yrkeshögskola, våra utbildningar samt möjligheter till arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), läs mer på http://my.se eller ring 0200-210 999.

Läs mer ...
Malmö Yrkeshögskola

info@my.se
0200-210 999

Anckargripsgatan 3, 211 19 MALMÖ

Marie Bjelksäter

Certifierad utbildningsledare

marie@my.se
0739-73 00 03

Claes Magnusson

Certifierad utbildningsledare

claes@my.se
0704-40 40 00
@claes

Vi finns på twitter, facebook och Google Plus