NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad.
Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Scrolla ner på sidan för att läsa våra nyheter!

06 Mar

VÅR REKTOR INTERVJUAS
I ”PRINT & PACKAGING”


I senaste numret av facktidningen “Print & Packaging” intervjuas Malmö Yrkeshögskolas rektor Claes Magnusson om MacMeckarna, lärdomar från att ha varit med att starta AcadeMedia, hatkärleken till yrkeshögskolan och drömmen att få starta en masterutbildning i en egen privat högskola.

Hela tidningen finns att läsa på http://dip.mm.edu/I802XQ och artiklar om oss på sidan 4, 5 och 19. Print & Packaging är branschtidning för Grafiska Företagen.

Läs mer ...
12 Feb

TOLV ÅR EFTER APPLE IPOD WI-FI
KOMMER NU APPLE HOMEPOD

Historielektion: iPod Hi-Fi var på sin tid ett monster, en fjärrkontrollstyrd bergsprängare, tre högtalare med sex D-batterier och ett fantastiskt ljud. Allt för $349.

Lika mycket kostar nya HomePod från Apple, men nu styrs musiken av Siri och spelas upp genom åtta inbyggda högtalare, var och en med egen förstärkare, trådlöst med 802.11ac MIMO samt liten färgskärm med touch ovanpå enheten.

Så fort du flyttar högtalaren analyserar HomePod rummet och ställer in för bästa uppspelning oavsett om den står mitt i ett rum eller mot en vägg eller två. Den justerar hela tiden ljudet i rummet och dess processor är lika kraftfull som i en iPhone 6.

— Ljudet är magnifikt, konstaterar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola, och då är jag ändå uppfödd i den mer nördiga delen av HiFi-generationen.

HomePod bör inte jämföras med Amazon Alexa eftersom Apple inte har någon ambition att sälja böcker eller andra prylar genom HomePod. En bättre jämförelse kan vara att HomePod är för vardagsrummet vad AirPod är för huvudet – ett sätt att röststyra uppspelning av musik.

— Många klagar på att HomePod är låst till Apples ekosystem men jag försöker dra mig till minnes en ny produkt som inte var så, i alla fall till en början, grunnar Claes Magnusson, som är säker på att HomePod med tiden kommer öppnas upp för fler tjänster, exempelvis Spotify, och med fler kommandon liknande Alexas ”skills”, genom SiriKit och kanske även HomeKit.

Läs mer om HomePod på https://www.apple.com/homepod/specs/

– – –

Enheter som HomePod tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola http://my.se/ för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer, bland annat genom nya funktioner i SiriKit. Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

Läs mer ...
06 Feb

SKAPANDE PÅ HÖG NIVÅ!
MAVIC AIR PÅ MALMÖ YRKESHÖGSKOLA


Skapande på hög nivå!

Nu får några av våra studerande i Content Producer och Content Manager möjlighet till ännu mer höjd i sitt innehåll. Malmö Yrkeshögskola är en av de första skolorna med DJIs nya Mavic Air för rent fantastiska foton och filmer.

Mavic Air är den nya extremt kompakta proffsdrönaren från kinesiska DJI som klarar 4K-bilder med HDR och 4K-video, sfäriska panoramor på 32 MP (sammanfogar 25 bilder på åtta sekunder) och slow motion i full HD med 120 bilder per sekund. Och du kan se och styra genom mobilen eller genom DJIs VR-glasögon.

— Hopfälld är den lika liten som en iPhone X, men givetvis lite tjockare, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola. De drönare vi köpte för två år sedan krävde en resväska för att flyttas. Nu är drönarna långt mer avancerade och ryms i din jackficka.

Med Active Tracking kan drönaren själv hålla reda på upp till 16 objekt och följa efter dig när du cyklar, springer eller snowboardar. Drönaren kan styras genom mobilen eller genom handgester. Med sensorer överallt kan drönaren lätt undvika träd, flaggstänger och andra hinder. Och sträcker du ut din handflata landar den lydigt i din hand.

— De inom svensk industri som inte ännu fattat hur skickliga kinesiska företag börjar bli, borde också köpa en Mavic Air, om inte annat för att studera kvalitet och utförande. Mavic Air är lätt i klass med premiummärken som Apple och Bang & Olufsen, konstaterar Claes Magnusson.

Läs mer om Mavic Air på https://www.dji.com/mavic-air

Om någon vecka kommer du kunna söka till höstens start av Content Producer genom att gå till http://my.se

Enheter som Mavic Air tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola http://my.se för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

Läs mer ...
03 Dec

APPMARKNADEN VÄXER I KINA

1.8 miljoner kinesiska apputvecklare har dragit in mer än 112 miljarder Yuan, motsvarande 142 miljarder kronor genom Apples appstore. Ytterligare 3 miljoner kineser försörjer sig idag på Apples produkter i Kina. Apple har tidigare fattat beslut om att investera drygt 4 miljarder kronor i två nya utvecklingscenter, ett i Beijing och ett i Shenzhen.

Jämförelser med Kina bör alltid delas med 100 för svenska förhållanden, men det känns ändå som vi halkar efter, att samhälle och arbetsliv saknar förståelse för vad som sker och att det som nu sker handlar om reda pengar här och nu och inte bara framtida visioner.

Apple satsar mer på två nya utvecklingscenter än tre gånger årsbudgeten för hela Malmö Universitet, eller för den delen mer än tusen gånger högre än de anslag vi får för apputbildningarna på Malmö Yrkeshögskola, konstaterar rektor Claes Magnusson något avundsjukt.

Behöver du apputvecklare kommer de fantastiska studerande på Avancerad Programmering iPhone och Android påbörja sin LIA-period (praktik) efter nyår då de ska arbeta 20 veckor ute på ett företag eller en organisation. Är du intresserad, skicka ett email på 5-10 rader till Lia@my.se så skickar vi vidare.

Läs mer ...
03 Dec

ANTAGNINGEN STÄNGD

Antagningen till Content Manager och Avancerad Programmering iPhone och Android är nu stängd och urvalsprocessen påbörjad.

Länk till det särskilda provet kommer sändas ut i kväll söndag och ni kommer ha två dagar på er.

För ytterligare frågor, kompletteringar, information om möjlighet till eventuella restplatser, maila marie@my.se eller ring 0200-210 999.

Tack alla ni som har sökt!

Läs mer ...
09 Nov

DOWNLOAD INFORMATION IN ENGLISH
CONTENT MANAGER AND ADVANCED PROGRAMMING

CONTENT MANAGER, 2 YEAR INCLUDING 8+20 WEEKS LIA
APPLY BEFORE DEC 1, 2017, CLASSES BEGIN ON JAN 29, 2018

“Content Manager is a Higher Vocational Education (HVE) programme for those who want to work creatively and commercially with new digital strategies, target group and channel analyzes, in order to best take responsibility for and develop a company’s or an organization’s digital information flow.”

DOWNLOAD PDF HERE

ADVANCED PROGRAMMING, 1.5 YEAR INCLUDING 20 WEEKS LIA
APPLY BEFORE DEC 1, 2017, CLASSES BEGIN ON JAN 22, 2018

“The app industry continues to grow. Another ve million app developers are required in EU as advanced apps become the most common tools for travel, shopping, education, sports, news, work, media, gaming, and entertainment. 26 billion apps were downloaded with a $17 billion revenue in Q3 2017.”

DOWNLOAD PDF HERE

Läs mer ...
Malmö Yrkeshögskola

info@my.se
0200-210 999

Anckargripsgatan 3, 211 19 MALMÖ

Marie Bjelksäter

Certifierad utbildningsledare

marie@my.se
0739-73 00 03

Claes Magnusson

Certifierad utbildningsledare

claes@my.se
0704-40 40 00
@claes

Vi finns på twitter, facebook och Google Plus