NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad.
Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Scrolla ner på sidan för att läsa våra nyheter!

17 Sep

ÄR DU INTE TILLRÄCKLIGT MOBILBEROENDE?
SPELAR DU FÖR LITE POKÉMON GO?

Är du inte tillräckligt beroende av din mobil?
Ägnar du för lite tid åt Pokémon Go?

Nu kan du köpa Pokémon Go Plus från Nintendo, en liten uppkopplad knapp som du fäster på jackan eller runt handen. När du går förbi ett pokéstop, vibrerar knappen och du kan trycka för att automatiskt hämta dina gåvor. Samma sak när du passerar en pokémon du redan har fångat. Tryck, så fångar du din Ratata. Kommer du i närheten av en ny Pokémon får du en annan signal men då måste du ta upp din mobil och fånga. Om du nu lyckas.

Läs mer ...
15 Sep

NYA UTBILDNINGAR INOM
APPAR, MOBILSPEL OCH E-SPORT

Arbetslivet i Skåne har tillsammans med Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola tagit fram förslag på ett tiotal nya utbildningar som Myndigheten för Yrkeshögskolan under hösten ska bedöma och fatta beslut om.

Läs mer ...
13 Sep

VEM ÄR ÅRETS NYTÄNKARE?
NOMINERA FÖRE 10 OKTOBER

”Årets Nytänkare” är en kategori framtagen av Malmö Yrkeshögskola för att inspirera och lyfta fram skånska förmågor och ska tilldelas den person eller det team som under året arbetat för att tillvarata nya affärsmöjligheter som möjliggörs av den snabba tekniska utvecklingen.

Läs mer ...
08 Sep

SUPER MARIO
VIKTIGASTE NYHETEN FRÅN APPLE!

Super Mario är den största nyheten i Apples nya Iphone – det kommer att sälja miljontals mobiler. Det menar Claes Magnusson på Malmö Yrkeshögskola som utbildar elever i apputveckling och satsar på mobilspelsutveckling

Läs mer ...
18 Aug

VI BYGGER EGNA OCH SMARTARE MOBILER!

Vi bygger smartare mobiler!

Från och med våra nya utbildningar i höst ges de studerande på Malmö Yrkeshögskola möjlighet lära sig bygga sina egna smartare mobiler.

Läs mer ...
16 Aug

MALMÖ YRKESHÖGSKOLAS
FÖRSTA TRICORDER ÄR HÄR!

Nu kan du med ett klick analysera mat och andra substanser genom din mobil och SCiO, en enhet liten som en tändsticksask och som tillverkaren Consumer Physics kallar för “världens första handhållna molekulära sensor”. Avläsningen görs i din mobil som på någon sekund matchar och hämtar information från företagets databas och visar vad det är du pekar enheten mot.

Läs mer ...
Malmö Yrkeshögskola

info@my.se
0200-210 999

Anckargripsgatan 3, 211 19 MALMÖ

Marie Bjelksäter

Certifierad utbildningsledare

marie@my.se
0739-73 00 03

Claes Magnusson

Certifierad utbildningsledare

claes@my.se
0704-40 40 00
@claes

Vi finns på twitter, facebook och Google Plus