NYHETER

Malmö Yrkeshögskola omvärldsbevakar allt som påverkar våra studenter och framtida arbetsmarknad.
Här publicerar vi en del av de nyheter vi anser vara av vikt för vår utbildning. Vi tar givetvis också gärna emot tips från dig.

Scrolla ner på sidan för att läsa våra nyheter!

16 Oct

BLI EN FANTASTISK CONTENT MANAGER
ANSÖK FÖRE DEN 1 DECEMBER FÖR VT2018

BLI EN FANTASTISK CONTENT MANAGER!

Facebook, Snap, Youtube, Insta, Messenger, Google+, LinkedIn? WeChat, Weibo, QQ, Youku, Kik, VK, OK, Reddit? Print, webb, video? Vill du jobba både kreativt och affärsmässigt med nya digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser?

SÖK NU PÅ HTTP://MY.SE

Yrkeshögskoleutbildningen till Content Manager startar 29 januari, är kostnadsfri och ger rätt till CSN. Sök på my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

För dig som vill kunna och inte bara veta.

Läs mer ...
11 Oct

INDUSTRINATTEN 2017 I LUND OCH MALMÖ


I vårt arbete att sprida kunskap kring praktiska framtidsutbildningar, deltar vi i det fantastiska projektet Industrinatten där högstadie- och gymnasieelever får möta arbetslivet och lära sig mer om alla spännande jobb.

Industrinatten i Malmö och Lund visar upp industriföretag och underlättar företagens framtida rekrytering. För ungdomar på väg ut i olika studie- och yrkesval är Industrinatten många gånger den första kontakten med en arbetsmarknad som idag har en fantastisk bredd av olika yrkesroller och branscher.

— Precis som vi engagerar oss i Ung Företagsamhet och i Transfer, är det en självklarhet att ställa upp för Industrinatten, säger Marie Bjelksäter, förste utbildningsledare på Malmö Yrkeshögskola. Vi är förvånade hur långt borta från arbetslivet skolan fortfarande befinner sig och vi vill på alla sätt med information och föredrag hjälpa till minska avståndet.

Under Industrinatten får ungdomarna besöka arbetsplatser, prata med representanter från industrin och ställa frågor direkt till olika medarbetare – vad innebär det att arbeta här? vilken utbildning krävs? kan man få praktik hos er?

I Malmö Yrkeshögskolas monter finns vår tidigare studerande Ben Rodin som under flera timmar fick berätta allt om de olika praktiska utbildningar som ges på Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola, bland annat avancerad apputbildning på IDEON i Lund samt nya Content Manager i Malmö.

Industrinatten i Lund och Malmö arrangeras av IUC Syd och sponsras av bland andra Mercedes-Benz, AkzoNobel och Axess Logistics samt stöds av bland annat Sparbanksstiftelsen Skåne, Teknikföretagen, Handelskammaren, IF Metall, Livs, Lunds Universitet och Malmö Yrkeshögskola.

Läs mer på http://www.industrinatten.se/event/malmo-lund/

Läs mer ...
05 Oct

DRÖNARUTBILDNING MED HISTORISKA VINGSLAG

Ledningsgruppsmöte i Ljungbyhed och den utbildning till Kommersiell Drönaroperatör som drivs av Lunds universitet Trafikflyghögskolan, Folkuniversitetet Syd och Malmö Yrkeshögskola. Utbildningen är ettårig och på schemat står juridik och entreprenörskap, flygteori och tekniskt underhåll samt hård- och mjukvaruutveckling.

– Det som gör oss och våra studerande extra stolta är att utbildningen är den första av sitt slag i Sverige, kanske i världen, menar Claes Magnusson på Malmö Yrkeshögskola, men också att vår utbildning startar på samma plats som den första svenska flygutbildningen startade för 102 år sedan!

Trafikflyghögskolan ansvarar för flygutbildningen, Folkuniversitetet för entreprenörskap och juridik och Malmö Yrkeshögskola för ett avslutande och framåtriktat block kring hård- och mjukvaruutveckling. Samtliga studerande har en egen DJI Mavic Pro under hela studietiden och LIA.

Den som önskar kontakt med de studerande för projekt och LIA-praktik, kan maila lia@my.se så vidarebefordrar vi till skolan.

Läs mer ...
02 Oct

MALMÖ YRKESHÖGSKOLA UTÖKAR
MED 6.129 EXTRA UTBILDNINGAR

Från och med hösten 2017 får samtliga studerande på Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola möjlighet fördjupa sina kunskaper med hjälp av LYNDA som hjälpt tiotusentals företag att utvecklas med nya kunskaper inom affärsmannaskap, teknik och en mängd kreativa färdigheter.

— Vi har nu möjlighet till att komplettera våra utbildningar efter den studerandes intresse och önskemål, konstaterar Marie Bjelksäter, förste utbildningsledare på Malmö Yrkeshögskola.

Läraren ger varje studerande en spellista med utbildningar som ska genomgås, men fyller på med ytterligare moment för de som lätt når de kunskapskrav som minst ska uppnås. På så sätt kan de studerande utmanas att nå så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar.

— Utbildningarna kan ses i mobilen eller surfplattan men också via AppleTV i den egna TV-soffan hemma, eller givetvis datorn, berättar Marie Bjelksäter. Utbildningarna fungerar utmärkt för våra teknikkunniga och kunskapstörstande studerade och de som vill får gärna även fördjupa sig i angränsande ämnen och får också certifikat eller diplom för sådana extramoment de klarat av.

– – –

LYNDA är ett dotterbolag till LinkedIn som i sin tur köpts av Microsoft. Läs mer om Lynda på http://lynda.com

Läs mer ...
29 Sep

VÅR REKTOR BELÖNAD MED
STORA BRANSCHPRISET 2017

En visionär missionär som från den första digitaliseringen av grafisk bransch på åttiotalet oförtröttligt förmedlat de senaste nyheterna men också vad som är att vänta inom teknikutveckling och affärslogik för en bransch som tidigare kunde nöja sig med papper och typer. Hans senaste skapelse är Malmö Yrkeshögskola som tar grafisk utbildning fakt in i framtiden – Claes Magnusson är den givne branschpristagaren 2017 för stiftelsen för de grafiska yrkenas främjande.

Stiftelsen för de grafiska yrkenas främjande tilldelar härmed CLAES MAGNUSSON 2017 års branschpris på 100 000 kronor.

Stiftelsen Grafiska Yrkenas Främjande (GYF) är Grafiska Företagens och Medieföretagens (Almega) gemensamma stipendiestiftelse med ändamål att lämna understöd för undervisning och utbildning inom den grafiska- och tidningsindustrin, att främja vetenskaplig forskning inom området samt att på annat sätt främja de grafiska yrkena. Priset delades ut på Bokmässan Gala i Göteborg 29 september 2017.

Läs mer ...
27 Sep

NU FINNS IKEA PLACE
MÖBLERA MED FÖRSTÄRKT VERKLIGHET

Nu har IKEAs app för möblering med förstärk verklighet (AR) släppts. Lösningen bygger på Apples ARkit och kan användas med iPhone SE, 6S, 7, 8 och de flesta nyare iPads.

— IKEA har länge försökt hitta lösningar för att ge kunderna en möjlighet själva kunna se hur produkterna passar i det egna hemmet. IKEA Place ger en helt ny dimension som på ett utmärkt sätt kompletterar både varuhusets utställningar och katalogens information, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola.

Prova själv genom att hämta IKEA Place från App Store, låt mobilen läsa av ditt rum och placera sedan ut de möbler du vill prova med. Därefter kan du gå runt och se ditt nya möblemang från alla håll.

— IKEA Place är ett utmärkt exempel på hur stort förstärkt verklighet kommer bli, inte bara inom spel och underhållning utan även inom försäljning och industri, oavsett bransch, konstaterar Claes Magnusson. Att dessutom göra det så enkelt att miljoner kan använda det direkt i en produkt de redan håller i sin hand, är en stor bedrift av både Apple och IKEA.


De studerande på Malmö Yrkeshögskola arbetar med förstärkt verklighet (AR) i utbildningen till Content Producer och med djupare kunskap kring ARkit (Apple), 3D Creator (SONY) och ARcode (Google) i utbildningen Avancerad Programmering iPhone och Android. Förstärkt verklighet (AR) kommer också ingå som en viktig del i utbildningen i Avancerad Mobilspelsprogrammering som Malmö Yrkeshögskola ansökt om att få starta hösten 2018.


Vill du erbjuda våra studerande projekt eller praktik (LIA), skriv 5-10 rader UTAN affärshemligheter och skicka till lia@my.se så skickar vi ut till våra studerande. I alla våra utbildningar ingår arbetsplatsförlagda moment (LIA) på mellan 10 och 20 veckor, men våra studerande uppmuntras att arbeta med skarpa projekt redan från första utbildningsdagen.

Läs mer ...
Malmö Yrkeshögskola

info@my.se
0200-210 999

Anckargripsgatan 3, 211 19 MALMÖ

Marie Bjelksäter

Certifierad utbildningsledare

marie@my.se
0739-73 00 03

Claes Magnusson

Certifierad utbildningsledare

claes@my.se
0704-40 40 00
@claes

Vi finns på twitter, facebook och Google Plus