Anckargripsgatan 3 i Malmö

LIA22: Dags norpa en apputvecklare!

Appar för att boka eller beställa, informera, lägga ut nyheter, driva handel- och besöksnäring, reklam, spel, böcker, musik, appar för skolan, för den stora staden eller den lilla byn, för det nya projektet eller för entreprenören som har den där briljanta idén som kan bli stor!

Nu får du chansen!

Våra duktiga studerande börjar sin LIA (praktik) den 18 april och 20 veckor framåt! 

Våra studerande är drivna utvecklare av appar och mobila lösningar med de nya verktygen Kotlin för Android och Swift för iPhone/iPad. Som alltid är Malmö Yrkeshögskola praktiskt inriktad och de studerande är också kunniga i mobila gränssnitt. Många har dessutom med sig extra erfarenhet och kunskaper från tidigare arbeten och utbildningar. Våra studerande ska kunna och inte bara veta.

– Jag vill helst arbeta i en mindre verksamhet med någon som tror på mig. Då lovar jag bevisa vad jag kan, säger Moa Morfelt, apputvecklare på utbildningen Programmerare iPhone och AndroidMalmö Yrkeshögskola. Moa kombinerar sina kunskaper med en tidigare utbildning till e-commerce manager på IHM.

Du som vill bli bättre på att tillvarata de nya affärsmöjligheter tekniken erbjuder, passa på och öppna upp för en eller två av våra studerande, antingen som en del i ditt team eller som grunden till en ny verksamhet.

– Många av våra studerande gör ett så bra jobb att de erbjuds anställning efter LIA och några är till och med så drivna att de väljer bli delägare i nystartade verksamheter, säger Marie Bjelksäter, utbildningsledare på Malmö Yrkeshögskola.

LIA-perioden pågår under 20 veckor från den 18 april till den 7 oktober, inklusive fem veckors sommaruppehåll enligt överenskommelse med den studerande. Det är under denna period våra studenter får möjlighet att använda sina nya kunskaper, lära sig från arbets- och näringslivet och därmed få ännu bättre verklighetsförankring i utbildningen.

– I klassen finns studerande som förutom Malmö/Lund även kan tänka sig göra sin LIA i Helsingborg, Göteborg, Stockholm och på många andra orter. De studerande är vana vid distansarbete och videomöten, så placeringen får allt mindre betydelse, konstaterar Marie Bjelksäter.

Som företagare ställer du upp med dina kunskaper och får under dessa veckor en unik chans att få in och prova på nya, kreativa och energiska medarbetare för en senare anställning eller samarbete med som underleverantör.

För att anmäla ditt intresse eller för mer information kontakta utbildningsledare Marie BjelksäterMalmö Yrkeshögskola, 0739-73 00 03 eller marie@remove-this.my.remove-this.se


FAKTA:

LIA står för Lärande i arbete och är arbetsplatsförlagd utbildning inom yrkeshögskolan. Vår utbildningsledare tar kontakt med dig och vägleder dig genom arbetet. Mer formell information om LIA finns hos Myndigheten för yrkeshögskolan https://www.myh.se/yrkeshogskolan/for-utbildningsanordare/larande-i-arbete-lia

Malmö Yrkeshögskola styrs av en ledningsgrupp där arbetslivet har majoritet. Skolan är godkänd, kostnadsfri och ger rätt till studiemedel enligt CSNs regler. Vi är kvalitetscertifierade av Almega Utbildningsföretagen, arbetar enligt ISO 9001 och ISO 14001 och har högsta kreditvärdighet.

Malmö Yrkeshögskola har arrangerat utbildning inom utveckling av mobilappar sedan 2010 och arrangerar även andra utbildningar där våra studerande blir bättre på att tillvarata nya affärsmöjligheter som följer den snabba tekniska utvecklingen.