COSMOS – INFINITE SPACE

COSMOS – Infinite Space – är ett tämligen enkelt retrospel, åttabitarsgrafik och avlägsen kusin med åttiotalets Gyruss där du med ditt rymdskepp ska skjuta ner våg efter våg med fientliga aliens samtidigt som du plockar upp power-ups.

— Det intressanta med COSMOS är att det är ett av de första spelen som fungerar direkt med iPhone, iPad och AppleTV, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola som bedriver mobilspelsutbildning inom yrkeshögskolan.

Att program och framför allt spel nu börjar fungera på alla tre enheterna i en familj som redan köpt in sig i Apples ekosystem, kan vara ett tungt skäl för föräldrar att köpa AppleTV.

Många av de befintliga spelen till iPhone och iPad kommer också uppgraderas för spel på AppleTV. Som tidigare kan program och spel som köpts för en enhet användas och spelas på alla familjens enheter utan extra kostnad, nu gäller det alltså även AppleTV.

— Apple går här tvärt emot den traditionella spelbranschen där man ibland aktivt motarbetar möjligheterna att ta med sig spel gjorda för en äldre enhet till en nyare enhet. SONY blockerade medvetet möjligheten använda spel köpta till PlayStation 2 på nya PlayStation 3.

— Jag är ganska säker på att Apples agerande kommer tvinga den traditionella spelbranschen att öppna upp för barnfamiljer och andra kunna ta med sig tidigare inköpta spel, vi vet att sådant arbete pågår idag på vissa plattformar.

Alexander Repty, som gjort COSMOS, trycker hårt på ”No in app purchases, especially no consumables” och ”Buy once, play all you want on iPhone, iPad and Apple TV”, vilket är två mycket viktiga argument för föräldrar över hela världen.

itunes.apple.com/us/app/cosmos-infinite-space/id1046396839?mt=8


Malmö Yrkeshögskola arrangerar en ettårig yrkeshögskoleutbildning ”Mobilspelsprogrammerareo iPhone, iPad och Android” och arbetar sedan tidigare även med spelkonsoler baserade på Android, exempelvis Nexus Play.

Vill du ha kontakt med studerande för projektarbeten eller praktik, kontakta lia@remove-this.my.remove-this.se

News date menu

News tag menu