YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING TILL KOMMERSIELL DRÖNARPILOT GODKÄND!

Utbildning till kommersiell drönarpilot godkänd!

Hösten 2017 startar yrkeshögskoleutbildningen till kommersiell drönarpilot. Utbildningen är ett samarbete mellan Trafikflyghögskolan vid Lunds Universitet, Folkuniversitetet och Malmö Yrkeshögskola.

– Oerhört spännande, inte bara för oss, inte bara för flygindustrin, utan för varenda bransch som ser nya användningsområden; jordbruk, energi, transport och logistik, planering, underhållning, övervakning, säger Michael Johansson, dekan på TFHS.

I utbildningen ingår förutom flygutbildning, flygteori och underhåll även entreprenörskap och juridik samt utveckling av AI, mjuk- och hårdvara. Utbildningen kommer arrangeras vid Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed i Skåne.

– Det här innebär en fantastisk framtid för de företag som ser de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola, som genom sin apputbildning kommer ansvara för utbildningsmomenten inom AI samt hård- och mjukvara.

Utbildningen är kostnadsfri, ger rätt till studiemedel och har plats för 35 studerande varje år. Första utbildningen startar i september 2017.

För mer information, kontakta Michael Johansson, michael.johansson@remove-this.tfhs.lu.remove-this.se, eller Claes Magnusson, Malmö Yrkeshögskola, claes@remove-this.my.remove-this.se

News date menu

News tag menu