VAD BEHÖVER DU?

FÖRBERED DIG

Du behöver vara förberedd på att studietakten kommer vara hög. Vi vet att du har bråttom ut tillbaka till arbetslivet och att företag kanske försöker erbjuda jobb till de av er som är duktigast redan under utbildningen.

Skolan ska hjälpa till så mycket som möjligt genom att anlita bra lärare, ha bra utbildningsmaterial samt att spela in och spara lärarens skärm under många av momenten så att du dels inte missar något, dels kan repetera kursmoment om du så behöver.

Utbildningsmomenten i klassrum kommer vara en till två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du själv eller i grupp med olika uppgifter.

För distansutbildningen i Mobil Handel arrangerar vi gemensamma träffar under utbildningen.

UTBILDNINGEN ÄR HELTID

Det kan vara frestande försöka arbeta samtidigt med studierna eftersom det ofta fungerar på högskolan. Men yrkeshögskolan är långt mer praktisk med många uppgifter som ska göras och presenteras. Våra utbildningar är dessutom kortare trots stort innehåll eftersom många av er har bråttom ut i arbetslivet.

Vi rekommenderar att avsätter tid och pluggar på heltid för att kunna tillgodogöra dig så mycket som möjligt av kunskaperna du får på utbildningen.

Efter några månader kommer vi att vidareförmedla olika uppdrag som du och dina klasskamrater kan välja att jobba med. En del av dessa är betalda uppdrag och många av våra studerande väljer att starta egna verksamheter under utbildningen. Eftersom dessa uppdrag ligger i linje med utbildningen anser vi att det bara är positivt att jobba med sådana uppdrag samtidigt som du studerar.

DU BÖR HA EN EGEN DATOR OCH MOBIL

Du bör ha en egen dator och vi utgår från att de flesta av er som söker till våra utbildningar redan har en egen bärbar dator. Du behöver givetvis en egen mobil, om du under och efter utbildningen ska kunna försörja dig i dessa branscher.

Du kan klara dig med en hyfsad bärbar med Windows, Linux eller Chrome. Ska du arbeta med apputveckling, rekommenderar vi verkligen att du införskaffar en MacBook av något slag för dessa utbildningar, då samtliga verktyg finns för Mac. Vi avråder för försök arbeta virtuellt med Mac på PC då det ofta visat sig inte fungera i längden, köp hellre en begagnad MacBook Air att börja med.

Skolan kommer tillhandahålla ett fåtal enklare datorer för kostnadsfri utlåning under skoltid för de av er som ännu inte har egen dator. Dessa datorer kan även användas av de av er som har dator med Windows, Linux eller annat operativsystem, för de moment som normalt kräver en Mac.

Utbildningen ställer inga extremt höga krav på din dator så en standardmodell med minst 8 GB RAM-minne fungerar bra. Köper du ny, välj 16 GB om du kan. Många av programmen vi använder är utrymmeskrävande så du bör ha en SSD eller hårddisk på minst 256 GB, gärna mer.

Skolan kommer tillhandahålla alternativa mobiltelefonmodeller samt surfplattor av olika slag, trådlöst nätverk, skrivare, samt vissa program- och utbildningslicenser. För er som läser Programmerare iPhone och Android betalar skolan dessutom individuella utvecklarlicenser för iOS samt försäljningslicenser för Google Play under er studietid.

Du kan själv få betala en del kurslitteratur, men våra lärare försöker dock hålla nere kostnaderna för er genom att välja på nätet tillgängligt material eller på annat sätt undvika dyra och kanske inte lika givande traditionell kurslitteratur. Du som är medlem i Unionen eller annat fackförbund kan fråga om facket kan hjälpa till med bidrag till kurslitteratur.