Så här arbetar Malmö Yrkeshögskola med de globala målen:
Malmö Yrkeshögskola arbetar för att säkerställa att alla kvinnor och män har lika tillgång till yrkesutbildning och eftergymnasial utbildning, inklusive högskoleutbildning, av god kvalitet till en överkomlig kostnad. Vi gör detta bland annat genom att uppvakta politiker samt Myndigheten för yrkeshögskolan med krav på att förlegade och könsmässigt diskriminerande förkunskapskrav ska ersättas med moderna krav och reell kompetens och att hindrande yrkesnomenklatur och skråtänkande ska bytas ut mot moderna vertikala produktionssätt. Utbildningarna på Malmö Yrkehögskola är så korta som möjligt för att de studerande snabbare ska komma ut i arbetslivet för att kunna skapa sin egen utkomst.
Malmö Yrkeshögskola arbetar för att till 2030 väsentligen öka det antal ungdomar och vuxna som har relevanta färdigheter, däribland tekniska färdigheter och yrkeskunnande, för sysselsättning, anständigt arbete och entreprenörskap. Vi gör detta genom påverkansarbete för yrkehögskolan, genom täta kontakter med arbetslivet som säkerställer direkt anställningsbarhet samt genom att arbeta med entreprenörskap i alla våra utbildningar tillsammans med partners om MINC, Media Evolution, Mindpark, Ideon och Drivhuset. Samtliga lektioner sedan start har spelats in och finns tillgängliga för den studerande om inte kunnat närvara, för den studerande som vill repetera samt för tidigare studerande som vill uppdatera sina kunskaper.
Malmö Yrkeshögskola arbetar för att skillnaderna mellan könen inom utbildningsområdet ska vara avskaffade senast 2030 och säkerställa lika tillgång till utbildning och yrkesutbildning på alla nivåer för utsatta personer, funktionsnedsättning samt olika socioekonomiska förutsättningar. Malmö Yrkeshögskola försöker alltid undanröja hinder och bryta traditioner i frågan om könsbundna utbildnings- och yrkesval. Skolan arbetar för att inga urvalskriterier ska missgynna någon grupp. Alla lokaler uppfyller kraven på tillgänglighet. Malmö Yrkeshögskola tillhandahåller så långt som möjligt allt utbildningsmaterial, licenser, kostnader för utvecklings- och försäljningskonton, mjukvara, digitalt skolbibliotek och andra för utbildningen nödvändigt material kostnadsfritt för de studerande.
Malmö Yrkeshögskola arbetar för att öka användningen av gynnsam teknik, i synnerhet informations- och kommunikationsteknik, för att främja kvinnors egenmakt. Skolan har lärare, handledare och utbildningsledare av båda könen då vi tror på positiva förebilder och är en av få skolor med kvinnliga lärare i tunga programmeringskurser, vilket i högsta grad är relevant för den typ av utbildningar vi bedriver.
Malmö Yrkeshögskola arbetar för att uppnå högre ekonomisk produktivitet genom diversifiering, teknisk uppgradering och innovation, bland annat genom att fokusera på sektorer med högt förädlingsvärde och hög arbetsintensitet. Vi gör detta genom att fokusera på utbildningar där målet är att den studerande ska bli bättre på att tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen.
Malmö Yrkeshögskola arbetar för utvecklingsinriktad politik som stödjer produktiv verksamhet, skapande av anständiga arbetstillfällen, företagande, kreativitet och innovation samt uppmuntra små och medelstora företag växer och blir en del av den formella ekonomin. Målet med skolans verksamhet är att tillhandahålla ny kunskap och kompetens till arbetslivet som därmed kan ta nya orders, växa och expandera.
Malmö Yrkeshögskola klimatkompenserar verksamheten och vidtar många andra åtgärder för att vara klimatneutrala, arbetar med att förbättra utbildningar, medvetenheten och den mänskliga och institutionella kapaciteten vad gäller begränsning av klimatförändringarna, klimatanpassning samt begränsning av klimatförändringarnas konsekvenser.
Malmö Yrkeshögskola arbetar för att säkerställa allmän tillgång till information och skydda grundläggande friheter, i enlighet med nationell lagstiftning och internationella avtal. Vi stöder arbetet kring integritetsfrågor och är medlemmar i FSF, FSFE, EFF, DFRI samt ISOC. Skolan accepterar inte felaktiga beslut oavsett om dessa drabbar den studerande, arbetslivet eller skolan.