Anckargripsgatan 3 i Malmö

LIA för företag

LIA för företag

Hitta nya & kreativa medarbetare

En stor del av Programmerare iPhone och Android ska vara arbetsplatsförlagd utbildning, vilket inom yrkeshögskolan kallas för LIA – Lärande i Arbete. Det är under denna period våra studenter får möjlighet att använda sina nya kunskaper, lära sig ytterligare från arbets- och näringslivet och därmed få ännu bättre verkligehetsförankring i utbildningen.

Som företagare kan du ställa upp med dina kunskaper och får under dessa veckor en unik chans att få in och prova på nya, kreativa och energiska medarbetare för en senare anställning eller samarbete som underleverantör.

I utbildningen e-handel för fysiska butiker ingår ingen LIA.

Anmäl ditt intresse, maila till lia@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information. Vi lovar att du inte blir besviken!

PROJEKT OCH UPPDRAG

Du som behöver studenter för projekt eller kommersiella uppdrag redan under utbildningen, kan maila 5-10 rader UTAN affärshemligheter till info@my.se så skickar vi ut till studenterna och ser vem som nappar.

HUR FUNGERAR DET?

Om ni är intresserade av att ta emot en student, hör ni av er till oss på Malmö Yrkeshögskola via formuläret, mail lia@my.se eller genom att ringa 0200-210 999.

Intresseanmälan är på inget sätt bindande, utan istället kommer studenterna att ta kontakt med er när deras LIA-period börjar närma sig. Ni kan då mer ingående diskutera vad båda parter önskar få ut av denna period och hur ni gemensamt hade kunnat uppnå detta. De studerande ansvarar själva för sin LIA, och förberedelserna inför denna period kan ses som ett test inför framtida anställningsintervjuer och branschkontakter.

Som LIA-företag avsätter ni tid för handledning. Tillsammans med studenten kommer ni även att teckna ett LIA-avtal, där ni mer konkret formulerar periodens målsättning och upprättar en handledningsplan.

När LIA-perioden sedan tagit slut, ger ni som LIA-företag feedback till oss på Malmö Yrkeshögskola. Detta är även ett tillfälle för er att ge synpunkter på hur studenten fungerat, vad den kunnat tillföra men naturligtvis även saker som Malmö Yrkeshögskola kan förändra.

VAD HAR NI ATT TJÄNA PÅ
ATT TA EMOT EN AV VÅRA STUDERANDE?

Eftersom en stor del av våra studenters utbildning fokuserar på att vara uppdaterad inom det allra senaste som marknaden har att erbjuda, är detta ett unikt tillfälle för er som företag att få ta del av denna kunskap.

Oavsett vilken bransch ni befinner er i, är det av högsta vikt att vara insatt i de intryck som omvärlden (det vill säga kunderna) ständigt tar del av.

Vi vill gärna betona att våra studerande kommer ut med mycket nya kunskaper och idéer, och ska därför ses som en tillgång som kan förse er med många nya infallsvinklar.

De studerande har en tendens att växa tillsammans med det ansvar som ges och det är därför viktigt att ni som LIA-företag uppmärksammar deras vilja att sättas i arbete.


Medlemskap

Partners

Kvalitet

Har du inte fått svar på dina frågor?

Tveka inte att kontakta oss