Anckargripsgatan 3 i Malmö

Vad behöver du?

FÖRBERED DIG

Du behöver vara förberedd på att studietakten kommer vara hög. Vi vet att du har bråttom ut tillbaka till arbetslivet och att företag kanske försöker erbjuda jobb till de av er som är duktigast redan under utbildningen.

Skolan ska hjälpa till så mycket som möjligt genom att anlita bra lärare, ha bra utbildningsmaterial samt att spela in och spara lärarens skärm under många av momenten så att du dels inte missar något, dels kan repetera kursmoment om du så behöver.

För Programmerare iPhone och Android kommer utbildningsmomenten i klassrum vara en till två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du själv eller i grupp med olika uppgifter.

ÄR UTBILDNINGEN HELTID?

Ja, Programmering iPhone och Android är heltid. Det kan vara frestande försöka arbeta samtidigt med studierna eftersom det ofta fungerar på högskolan. Men yrkeshögskolan är långt mer praktisk med många uppgifter som ska göras och presenteras. Våra utbildningar är dessutom kortare trots stort innehåll eftersom många av er har bråttom ut i arbetslivet.

Vi rekommenderar att avsätter tid och pluggar på heltid för att kunna tillgodogöra dig så mycket som möjligt av kunskaperna du får på utbildningen.

Efter några månader kommer vi att vidareförmedla olika uppdrag som du och dina klasskamrater kan välja att jobba med. En del av dessa är betalda uppdrag och många av våra studerande väljer att starta egna verksamheter under utbildningen. Eftersom dessa uppdrag ligger i linje med utbildningen anser vi att det bara är positivt att jobba med sådana uppdrag samtidigt som du studerar.

DU BÖR HA EN EGEN DATOR OCH MOBIL

Du bör ha en egen dator. Vi utgår från att de flesta av er som söker till våra utbildningar redan har egen bärbar dator. Du behöver givetvis en egen mobil, om du under och efter utbildningen ska kunna försörja dig i dessa branscher.

Du som ska gå Programmerare iPhone och Android och arbeta med apputveckling, rekommenderar vi verkligen att du införskaffar en MacBook av något slag då samtliga verktyg vi kommer använda finns för MacOS. Vi avråder för försök arbeta virtuellt med Mac på PC då det ofta visat sig inte fungera i längden, köp hellre en begagnad MacBook att börja med. Nya MacBook Air med M1-processor fungerar utmärkt. Tänk också på att du har rätt till studentrabatter via Mecenat.

Skolan har ett fåtal MacBook Pro för kostnadsfri utlåning under skoltid för de av er som ännu inte skaffat egen dator. Dessa datorer kan även användas av de av er som har dator med Windows, Linux eller annat operativsystem, för de moment som normalt kräver en Mac.

Programmerare iPhone och Android ställer inga extremt höga krav på din dator så en standardmodell med 8 GB RAM-minne fungerar bra även om 16 GB RAM är att föredra. Många av programmen vi använder är utrymmeskrävande så du bör ha en SSD eller hårddisk på minst 256 GB, gärna 512 GB eller mer. Kontakta oss på info@my.se om du har tekniska frågor.

Skolan kommer kostnadsfritt tillhandahålla alternativa mobiltelefonmodeller samt surfplattor av olika slag, trådlöst nätverk, skrivare, samt vissa program- och utbildningslicenser.

Du som studerar Programmerare iPhone och Android får utvecklarlicenser för iOS samt försäljningslicenser för Google Play betalda av skolan under din studietid samt tillgång till en egen avancerad webbplats.

Våra lärare försöker dock hålla nere kostnaderna för er genom att välja på nätet tillgängligt material eller på annat sätt undvika dyra och kanske inte lika givande traditionell kurslitteratur. Du som är medlem i Unionen eller annat fackförbund kan fråga om facket kan hjälpa till med bidrag till kurslitteratur.


Medlemskap

Partners

Kvalitet

Har du inte fått svar på dina frågor?

Tveka inte att kontakta oss