Anckargripsgatan 3 i Malmö

DIGITAL
PROPAGANDA

YH-KURS HÖSTEN 2024

12 VECKOR DISTANS • START MÅNDAGEN DEN 30 SEPTEMBER
GODKÄND • KOSTNADSFRI • STUDIESTÖD

LÄR DIG NY TEKNIK FÖR ATT BÄTTRE NÅ UT MED DITT BUDSKAP!

PRopaganda HAR en laddad innebörd MEN kan vara både positiv och negativ. GrundERNA är samma som för reklam MEN HAR ofta utnyttjat nya medieformer för spridning av budskap; information, kunskap, nyheter och reklam. 

1887 använde Axel Danielsson ny teknik när han startade tidningen Arbetet i Malmö. Han var tvungen trycka den i Köpenhamn eftersom inga tryckerier i Malmö vågade. Axel Danielsson dömdes året efter till 18 månaders fängelse för sina texter i Arbetet. 1928 tryckte ett ungdomsförbund på högerkanten upp valaffischer som varnade för Sedernas förfall, Barnens förvildning och uppmanade väljare att inte rösta för ”Moskva”.

På femtiotalet kom el-stencilen som möjliggjorde egen massproduktion av flygblad i små upplagor. I slutet av 80-talet kom laserskrivaren, därefter färgkopiatorn, sedan Internets webbsidor, mobilen, appar, YouTube, TikTok och nu AI inom text, bilder, tal, ljud, musik, film och strategi.

De som varit snabba på att ta till sig ny teknik har också kunnat hämta hem segrar. Från Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta till Jan Stenbecks satellitsändningar, från vänstertidningar som Partisano (1976) till de kampanjer som burit fram Sverigedemokraterna till riksdagen. Och på kort tid kan en fri youtuber med hjälp av relativt enkel teknik till låg kostnad få fler följare och stundtals större inflytande än alla politiska partier tillsammans.

Ni är många inom arbetsliv, organisationer och politik som vill förstå hur det kommer fungera i framtiden. Dels lära er hur ny teknik kan användas för att nå ut med budskap; Information, Kunskap, Nyheter och Reklam. Dels lära er upptäcka när det används och det bör bemötas.

Kursen är framtagen speciellt för dig som inser att det inte längre räcker med att låta en pressekreterare maila ”utspel” till traditionell media.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL (60 YH-poäng, 12 veckor)

  • Storytelling för korta historier, 20 YHp, 4 veckor
  • Videoredigering för maximalt genomslag, 20 YHp, 4 veckor
  • Annonsering i videobaserade medier, 20 YHp, 4 veckor

Utbildningen hålls på flexibel distans för att göra det möjligt studera samtidigt som du jobbar. Vanligtvis innebär detta en föreläsning på en timme kring lunch varje måndag och därefter självstudier du gör när det passar dig och uppgifter du ska ha gjort innan fredagen samma vecka.

Föreläsningarna sker för hela klassen via Zoom och vi rekommenderar du är med eftersom du även kommer kunna ställa frågor och ge kommentarer i realtid. Men alla föreläsningar spelas in så om du missar någon, kan du alltid se föreläsningen i efterhand.

Alla lärare du möter kommer direkt från arbetslivet och har med sig absolut senaste kunskap.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Gymnasieexamen. Saknar du ditt gymnasiebetyg, ring din kommun. Vi brukar också acceptera akademiska meriter eftersom dessa bör visa på att du har en gymnasieexamen. Saknar du alla former av formella meriter kontakta skolan info@my.se för vidare information. Du måste ha tillräckliga kunskaper i Svenska för att kunna tillgodogöra dig utbildningen och kunna arbeta med kunskaperna efteråt.

SÄRSKILDA FÖRKUNSKAPER:

Du behöver ha minst två års yrkeserfarenhet från arbete med reklam, marknadsföring eller informationspublicering av olika slag, i näringslivet eller i politiskt arbete, organisationer, myndigheter eller motsvarande.

Maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Anmäl dig redan idag!

Vi börjar måndag den 30 september 2024 och slutar fredag den 20 december 2024.

SÖK NU

Medlemskap

Partners

Kvalitet

Har du inte fått svar på dina frågor?

Tveka inte att kontakta oss