Anckargripsgatan 3 i Malmö

APPMARKNADEN VÄXER I KINA

1.8 miljoner kinesiska apputvecklare har dragit in mer än 112 miljarder Yuan, motsvarande 142 miljarder kronor genom Apples appstore. Ytterligare 3 miljoner kineser försörjer sig idag på Apples produkter i Kina. Apple har tidigare fattat beslut om att investera drygt 4 miljarder kronor i två nya utvecklingscenter, ett i Beijing och ett i Shenzhen.

Jämförelser med Kina bör alltid delas med 100 för svenska förhållanden, men det känns ändå som vi halkar efter, att samhälle och arbetsliv saknar förståelse för vad som sker och att det som nu sker handlar om reda pengar här och nu och inte bara framtida visioner.

Apple satsar mer på två nya utvecklingscenter än tre gånger årsbudgeten för hela Malmö Universitet, eller för den delen mer än tusen gånger högre än de anslag vi får för apputbildningarna på Malmö Yrkeshögskola, konstaterar rektor Claes Magnusson något avundsjukt.

Behöver du apputvecklare kommer de fantastiska studerande på Avancerad Programmering iPhone och Android påbörja sin LIA-period (praktik) efter nyår då de ska arbeta 20 veckor ute på ett företag eller en organisation. Är du intresserad, skicka ett email på 5-10 rader till Lia@my.se så skickar vi vidare.