Anckargripsgatan 3 i Malmö

ÄR DU INTE TILLRÄCKLIGT MOBILBEROENDE? SPELAR DU FÖR LITE POKÉMON GO?

Är du inte tillräckligt beroende av din mobil?
Ägnar du för lite tid åt Pokémon Go?

Nu kan du köpa Pokémon Go Plus från Nintendo, en liten uppkopplad knapp som du fäster på jackan eller runt handen. När du går förbi ett pokéstop, vibrerar och blinkar knappen blått och du kan trycka för att automatiskt hämta dina gåvor. Knappen lyser grönt  när du passerar en pokémon du redan har fångat. Tryck så fångar du. Kommer du i närheten av en ny Pokémon lyser den gult men då kanske du vill ta upp din mobil. Blinkar knappen i många färger lyckades du. Blir den röd, missade du.

– Det här är bara början på vår uppkopplade verklighet, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola. Vi kommer se en explosion av appar som knyter samman din position mot alla andra för platsbaserad underhållning men också för information, kunskap och helt nya affärsmöjligheter baserade på rätt information till rätt person, i rätt form, vid rätt tid och på rätt plats.

Pokemon Go Plus kostar en femhundring och drivs med ett utbytbart klockbatteri som utlovas ska fungera i 100 dagar. Den som vill fånga sin Snorlax med en mer raffinerad lösning kan snart få Pokémon Go i sin Apple Watch och med en snegling på armen bättre kunna se karta, pokéstops och Pokémon i närheten.


Fånga dem alla med en knapp på jackan.


Enheter som Pokémon Go Plus och Apple Watch tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att tillhandahålla absolut senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.se eller ring 0200-210 999.