Anckargripsgatan 3 i Malmö

”Därför ska mina studenter behärska det här området”

Malmö Yrkeshögskolas rektor Claes Magnusson intervjuas i Ny Teknik och går igenom för- och nackdelar med nya Apple VisionPro och konstaterar bland annat:

– Det var ett självklart köp, eftersom vi jobbar med ny teknik och nya affärsmöjligheter som följer den snabba tekniska utvecklingen. Vi har varit bland de första i Sverige med Google Glass, Oculus Rift och annan färsk teknik. I våra utbildningar för studenterna bland annat lära sig att utveckla med Apples språk Swift och SwiftUi, vilket också fungerar utmärkt för Vision Pro.

– Första generationen av Apple-prylar är ofta en besvikelse. Se bara på Iphone – den första modellen hade inte ens stöd för 3g. Sedan kom bollen i rullning, och i dag är värdet av varor och tjänster som omsätts i Apples app store enormt. Detsamma gällde Ipod och Apple Watch, där man lyckades ta stora marknadsandelar på bara några år. Det här kan öppna en helt ny marknad – och därför ska mina studenter behärska det här området.

Hela artikeln finns på https://www.nyteknik.se/tech/han-blir-forst-i-sverige-med-apple-vision-pro-otroligt-avancerad-teknik/4232152 (prenumeration)

Vill du också lära dig utveckla för iPhone, iPad och Apple VisionPro? Sök till Malmö Yrkeshögskolas utbildning Programmerare iPhone och Androidhttps://my.se/xiii