Anckargripsgatan 3 i Malmö

DJI SPARK EN DIGITAL FÅGEL!

DJI Spark är en avancerad drönare som väger mindre än en duva. Den är trots sin litenhet extremt avancerad och kan styras med gester. Håll den i din hand och släpp. När den hittat dig, lyser den grönt. Den ser dina händer och följer minsta fingervisning. Den ser ditt och dina vänners leenden och tar automatiskt bilder. Och ger du dig iväg följer den efter dig.

— Sträcker du ut din hand flyger den dit och landar i din hand. Du känner dig som en falkenerare, berättar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola som ansvarar för hård- och mjukvaruutveckling i den yrkeshögskoleutbildning till kommersiell drönaroperatör som till hösten startar på Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed.

Tillverkaren DJI, som startade så sent som 2008, kontrollerar nu över 70% av konsumentmarknaden för drönare och leder utvecklingen vad gäller smarta enheter. Nya DJI Spark kan även användas för inomhusflygningar, exempelvis av mäklare som snabbt och enkelt vill dokumentera en fastighet.

— Det intressanta är att följa den snabba utvecklingen med sonar och sensorer, VPS, LIDAR, smarta kameror och annan avancerad teknik som finner sin plats även i dessa tämligen billiga enheter och inte bara i dyra bilar utrustade med olika former av förarassistans. Vi har nog knappt sett början på alla nya och smarta kombinationer av mjuk- och hårdvara, konstaterar Claes Magnusson.


Läs mer på www.dji.com/spark
Yrkeshögskoleutbildning till Kommersiell Drönaroperatör www.tfhs.lu.se/utbildning/kommersiell-droenaroperatoer/


Nu har vi DJI Spark, en smartare drönare som följer dig och dina instruktioner.


Enheter som DJI Spark tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola my.se för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att tillhandahålla senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.