Anckargripsgatan 3 i Malmö

DRÖNARUTBILDNING MED HISTORISKA VINGSLAG

Ledningsgruppsmöte i Ljungbyhed och den utbildning till Kommersiell Drönaroperatör som drivs av Lunds universitet Trafikflyghögskolan, Folkuniversitetet Syd och Malmö Yrkeshögskola. Utbildningen är ettårig och på schemat står juridik och entreprenörskap, flygteori och tekniskt underhåll samt hård- och mjukvaruutveckling.

– Det som gör oss och våra studerande extra stolta är att utbildningen är den första av sitt slag i Sverige, kanske i världen, menar Claes Magnusson på MalmöYrkeshögskola, men också att vår utbildning startar på samma plats som den första svenska flygutbildningen startade för 102 år sedan!

Trafikflyghögskolan ansvarar för flygutbildningen, Folkuniversitetet för entreprenörskap och juridik och Malmö Yrkeshögskola för ett avslutande och framåtriktat block kring hård- och mjukvaruutveckling. Samtliga studerande har en egen DJI Mavic Pro under hela studietiden och LIA.

Den som önskar kontakt med de studerande för projekt och LIA-praktik, kan maila lia@my.se så vidarebefordrar vi till skolan.