Anckargripsgatan 3 i Malmö

Förberedda inför Android 14

Google kommer utöka sitt utbud av egen hårdvara, inte bara med nya fantastiska Pixel Pro 7 och klockan Pixel Watch utan även med en ny tablet, nya TV-produkter och andra spännande produkter.

Därför är det viktigt att våra apputvecklare är förberedda inför nästa version, Android 14 “Upside Down Cake” och alla dess nya möjligheter kring integritet och säkerhet, notiser och widgets, satellitkommunikation samt ännu bättre gränssnitt och navigering.

GOOGLE. INTE ANDROID.

Som vanligt nämner inte Google ordet Android någonstans på Pixel-mobilerna, klockan. förpackningarna eller reklamen.

– Vi märker en allt större självständighet från Googles sida, modet att införa nya möjligheter utan att ängsligt tveka med tanke på alla andra androidtillverkare, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola. Det är nog ett måste om Google inte ska släppa hela marknaden till Samsung.

Första utvecklarversionen av Android 14 kommer släppas i februari 2023, lagom till när de studerande på Malmö Yrkeshögskola startar med Kotlin. En stor genomgång kommer göras på GOOGLE I/O EXT 2023, som Malmö Yrkeshögskola traditionsenligt arrangerar tillsammans med Foo Café. Den skarpa versionen av Android 14 kommer troligtvis släppas i augusti 2023.

KOTLIN OCH JETPACK COMPOSE

De studerande på Malmö Yrkeshögskola lär sig utveckla riktiga appar för Android i det av Google godkända programspråket Kotlin samt tillägg som Jetpack Compose Wear för klockor. Malmö Yrkeshögskola är en av fyra godkända Kotlin-utbildare i Norden, tillsammans med Linköpings Universitet, Kristiania Universitet i Oslo samt Norges Teknisk-Naturvetenskapelige Universitet i Trondheim.


Enheter som Pixel Pro 7, Pixel Watch och annan ledande teknik tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer för skolan, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.


Vill du också lära dig bygga riktiga appar för Android? Sök nu till vårens start av yrkeshögskolekursen Programmerare Kotlin.

Utbildningen börjar den 9 januari och slutar den 23 april, är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan, kostnadsfri och ger rätt till studiemedel samt omställningsstudiestöd enligt separata villkor.

Läs mer och skicka in din ansökan direkt på https://my.se/k23