Anckargripsgatan 3 i Malmö

Frihet för restauranger!

Beställningslösningen Foodurist låter restauranger välja.

Foodurist ger många unika fördelar!

Entreprenören Erkan Beşaltı tillsammans med sin lärare Bill Mårtensson

Entreprenören Erkan Beşaltı tillsammans med sin lärare Bill Mårtensson

Med den egenutvecklade lösningen Foodurist erbjuder skånska 56Media alla restauranger en komplett lösning för att hantera sitt eget beställningssystem och ta emot beställningar och bokningar från sociala medier, webb och mobil.

– Jag vill erbjuda restauranger att snabbt och enkelt öka försäljningen genom att konvertera besökare på webb och Facebook till att bli lojala och lönsamma kunder, säger Erkan Beşaltı som utvecklat Foodurist på webbyrån 56Media i Helsingborg.

Lösningen fungerar i Facebook, appar för Android och iPhone, surfplattor och webben och beställningen kommer direkt in i köket på en skärm. En knapptryckning bekräftar orden, skapar en bong och ger kunden direkt information om sin beställning. 

– Att ha ett eget system för beställningar ökar värdet på det egna varumärket och ger restaurangen när som helst möjlighet byta leverantör och ta med sig sina kunder. Dessutom tar vi ingen kommission utan har ett lågt fast pris, berättar Erkan. Foodurist sköter också bokningar, samtal med restaurangen och hur man hittar dit.

Vid sidan om sin verksamhet med 56Media studerar Erkan Beşaltı på Malmö Yrkeshögskola för att bli än mer skicklig i att utveckla effektiva och lönsamma appar och mobila lösningar.

Efter att ha fått sitt första jobb i en livsmedelsfabrik började Erkan fundera på hur han kunde gå vidare och arbeta med de nya affärsmöjligheter som uppstår i samband med den snabba tekniska utvecklingen.

– Jag ville lära mig bygga appar, först för Android eftersom det inte kostar något vara utvecklare medan Apple vill ha en tusenlapp per år. Det gick och jag tjänade faktiskt några tusenlappar och blev sugen på att lära mig mer.

Erkan försökte komma in på Malmö Yrkeshögskolas apputbildning, men saknade rätt betyg.

– Vi upptäckte Erkans kunskap och stora drivkraft och antog honom genom den möjlighet som kallas för ”reell kompetens”, berättar Marie Bjelksäter på Malmö Yrkeshögskola. Den så kallade 20-procentsregeln är en fantastisk möjlighet som uppskattas mycket av studerande men också av arbetslivet som allt oftare letar just efter drivna människor som Erkan.

Fyra restauranger i Skåne har hittills valt lösningen från Foodurist och fler är på väg. Malmö Yrkeshögskola önskar Erkan all lycka och framgång och rekommenderar alla restauranger samt besöksnäring i stort att fundera just över friheten att själva hantera sina kunder och inte låsa in dem i andras system.

Mer information om Foodurist och 56Media finns på https://www.56media.se/online-bestallningssystem-restaurang/

– – –

20-procentsregeln anges i Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan, 3 kap, 4 § som gör det möjligt för yrkeshögksolor att anta ”även den som bedöms kunna tillgodogöra sig utbildningen och därefter utöva det yrke som utbildningen förbereder för”.- Högst 20 procent av årsplatserna i en utbildning får avsättas för sådana sökande.

– – –

Nästa utbildning till Programmerare iPhone och Android startar måndagen den 6 september och du kan skicka in ansökan på https://my.se/pia10 före den 1 maj 2021.

Utbildningen är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan, kostnadsfri och ger rätt till studiemedel från CSN. Ring 0200-210 999 eller maila info@my.se för mer information.