Anckargripsgatan 3 i Malmö

GALAXY AI FÖR MOBILE AI

Samsung har släppt nya mobiler och plattor fyllda med AI-lösningar och självklart har våra studerande redan tillgång till dessa.

Ringa in saker i bilder för att flytta eller googla dem, översätt live mellan olika språk, både i samtal och i mess, använd inbyggd generativ AI för att skriva texter, mess, konstruera bilder och sammanfatta texter. Förhandsgranska hur foton som ännu inte tagits kommer att se ut!

Ett tecken på den snabba utvecklingen är att funktionen för att konstruera bilder blivit så kraftfull att Samsung automatiskt sätter ett litet vattenmärke i bilden för att varna att bilden är konstruerad med AI – men detta märke går givetvis att ta bort med samma kraftfulla AI-verktyg…

– Våra studerande utvecklar både appar och AI-lösningar och då är det en självklarhet att de ska ha tillgång till Samsungs nya mobiler här i skolan, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola.

Från och med idag finns nya Samsung Galaxy S24 men också flera nya Galaxy Tab hos våra studerande som just nu lär sig programspråket Kotlin för riktig utveckling av androidappar.

– På Malmö Yrkeshögskola torrsimmar vi aldrig utan tillhandahåller kostnadsfritt de verktyg som våra studerande behöver, säger Claes Magnusson. Allt för att användas av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att låta de studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer för skolan, men ger de studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.


Vill du också lära dig bygga appar för Android och iPhone?

Sök nu till höstens Programmerare iPhone och Android. Godkänd, kostnadsfri och med rätt till studiestöd – inklusive nya omställningsstudiestödet. Läs mer på https://my.se/xiii