Anckargripsgatan 3 i Malmö

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Årets julklapp från Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola till samtliga studerande och ledamöter i våra ledningsgrupper blir det programmeringspaket som en miljon brittiska skolbarn fått med syfte att få igång intresset för programmering redan i grundskolan.

Paketet innehåller en micro:bit med ARM-processor, 25 lysdioder, två funktionsknappar samt USB, fodral och batteripack. Programmeringen görs i den egna mobilen och koden överförs till enheten med Bluetooth.

— micro:bit är ett enastående litet läromedel, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola. Den fungerar utmärkt att ha i knäet på bussen eller tåget till och från skolan och den skrämmer inte bort ovana utan tvärt om gör lärandet roligt och främjar nyfikenhet och experimentlust.

Brittiska BBC står bakom projektet, precis som de gjorde med hemdatorn BBC Micro för 30 år sedan, och omfattar alla 11- och 12-åringar i Storbritannien. Ett trettiotal partners har bidragit, däribland Microsoft, Samsung, ARM, Cisco och Python Software Foundation.

— Det är bara att gratulera britterna som nu får miljontals barn som växer upp med grundläggande programmeringskunskaper. I Sverige lägger vi hellre – vad jag förstår – mer pengar på konferenser och diskussioner om digitalisering i skolan, än vad det skulle kosta ge alla svenska femteklassare var sin egen micro:bit.

Förutom att lära vuxna programmera för iPhone, iPad, Apple Watch och AppleTV samt Android och dess motsvarigheter, engagerar sig Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola också i många andra aktiviteter med olika varinater av barnhack samt att träna mentorer hos Patwic.

Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola önskar samtliga studerande, ledningsgruppsledamöter, arbets- och näringslivsrepresentanter samt medarbetare på Myndigheten för Yrkeshögskolan en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Tomten delar ut läromedlet micro:bit till alla våra studenter!

Mer information om micro:bit finns på microbit.org

Learn or Die® är ett av oss registrerat varumärke. © 2016 All rights reserved.


PASSA PÅ!

Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.