Anckargripsgatan 3 i Malmö

GOD JUL!

Malmö Yrkeshögskola önskar alla studenter, lärare, representanter för arbetslivet, samarbetsparterns, politiker och tjänstemän en riktigt god jul och ett framgångsrikt gott nytt år.

I år går vår julklapp till fyra skolor i Zambia.

Vi har köpt nya och miljövänliga storköksspisar som drivs med pellets och inte kol. Dessa spisar minskar miljöpåverkan men ger framför allt kortare matlagningstider vilket är viktigt för att kunna ge alla barn en god och viktig skolmåltid. Med de nya spisarna kan 500 barn få mat på en halvtimme mot tidigare 2-3 timmar.

Barnkonventionens sjätte artikel slår fast att alla barn ska ha rätt till liv, överlevnad och utveckling. Det omfattar förutsättningar till ett bra lärande, något som vi själva ofta tar för givet. Med vår julklapp vill vi påminna om detta.

Vill du läsa mer om den svenskutvecklade spisen från Emerging Cooking Solutions och deras projekt i Zambia, gå till ww.emerging.se eller om du vill stödja deras arbete att byta ut ALLA spisar på barnhem och i skolor www.indiegogo.com/projects/end-dependence-on-charcoal-in-zambian-schools

God jul och gott nytt år!