Anckargripsgatan 3 i Malmö

HEJ GOOGLE, SPELA LITE JAZZ! GOOGLE HOME NU HOS VÅRA STUDERANDE!

Hej Google, spela lite jazz!

  • Räkna ner 10 minuter för pastan!
  • Vem var president i USA när NASA bildades?
  • Avgår mitt flyg tid?
  • Kommer det snöa i kväll?

En av de trender vi på Malmö Yrkeshögskola ser är att information, underhållning, kunskap och erbjudanden blir långt mer personlig. Det började med mobilen, därefter smarta klockor och andra bärbara enheter och nu assistenter som Google Home.

Google Home är en röststyrd, uppkopplad och supersmart assistent som du ställer i ditt kök eller vardagsrum och som alltid är redo besvara dina frågor och utföra dina kommandon.

Det enda sättet fråga Google Home är med talade kommandon och svaren ges antingen genom olika toner eller med en mycket bra röstsyntes. Idag begriper Google Home engelska, men precis som på mobilerna kommer troligtvis övriga språk snabbt.

—  Det är en fantastisk värld vi lever i, all världens kunskap finns nu tillgängligt genom att bara ställa frågan rätt ut i sitt eget hem, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola, vars studenter nu fått de första Google Home för att använda, hacka och utveckla.

Google Home kostar idag $129, vilket troligtvis kommer motsvara 1.500 kronor här hemma. På madeby.google.com/home/features/ finns exempel på frågor och kommandon som Google Home idag kan besvara och utföra. Amazon har redan lanserat sin Echo som fungerar på ett liknande sätt, men kräver abonnemang på Amazons tjänster. Även Apple uppges arbeta på en produkt av samma typ.


Nu har våra studenter fått de första Google Home, en smart och uppkopplad assistent för hemmet som kan besvara frågor och utföra kommandon

Enheter som Google Home tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att tillhandahålla absolut senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.


PASSA PÅ!

Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till Avancerad Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola på IDEON i Lund som börjar den 30 januari 2017. Sök direkt på my.se/#ansokan eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar, att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.