Anckargripsgatan 3 i Malmö

Hoppas på 11 nya kurser till Malmö, Göteborg och Stockholm

Malmö Yrkeshögskola samt systerskolorna Stockholms Yrkeshögskola och Göteborgs Yrkeshögskola har sökt beviljande för sammanlagt 11 korta kurser med start sommaren 2024. I maj förväntas Myndigheten för yrkeshögskolan fatta beslut om vilka utbildningar som beviljas.

Sedan några år tillbaka erbjuds korta kurser för redan yrkesverksamma som vill utveckla sina kunskaper i sin yrkesroll, eller komplettera med nya och närliggande kunskaper. Livslånga lärandet i verkligheten. Under hösten 2023 arrangerade Malmö Yrkeshögskola framgångsrikt tre sådana kurser.

– Korta kurser är en fantastisk möjlighet för den som redan jobbar men som känner att de egna kunskaperna borde uppdateras eller kompletteras, säger Malmö Yrkeshögskolas rektor Claes Magnusson, som under många år slagits för denna effektiva och omtyckta utbildningsform.

En kort kurs inom yrkeshögskolan är kostnadsfri och ger rätt till studiestöd, inklusive det nya omställningsstödet (studielön). Dessa korta kurser är 12 eller 14 veckor långa och ges på deltid och flexibel distans för att du ska kunna arbeta samtidigt med studierna. All du lär dig ska du kunna använda direkt i ditt arbete.

– Vi arbetar för att täcka ett stort behov av spetskompetens inom nya områden som artificiell intelligens, tillgänglighet och säkerhet. Behovet finns överallt: företag, myndigheter och organisationer som vill kunna erbjuda bättre tjänster och service, men också för lärare som vill använda ny teknik för att kunna lyfta allt fler elever, konstaterar Claes Magnusson.

Korta kurser 2024:

 • AI-driven innehållsproduktion – Malmö Yrkeshögskola och Stockholms Yrkeshögskola
 • AI-verktyg och metoder för framtidens klassrum – Malmö Yrkeshögskola
 • Cross Mobile Publishing med React Native och AI-stöd – Malmö Yrkeshögskola
 • Cybersäkerhet Basnivå – Stockholms Yrkeshögskola och Malmö Yrkeshögskola
 • Datatransformering med AI-stöd – Göteborgs Yrkeshögskola och Malmö Yrkeshögskola
 • Digital propaganda – Malmö Yrkeshögskola och Stockholms Yrkeshögskola
 • Digital tillgänglighet – Malmö Yrkeshögskola
 • Maskininlärning On-Premise och On-Device – Malmö Yrkeshögskola
 • Modern programutveckling med AI-stöd – Malmö Yrkeshögskola
 • Offensiv cybersäkerhet – Stockholms Yrkeshögskola och Malmö Yrkeshögskola
 • UX, digital tillgänglighet och AI – Malmö Yrkeshögskola

Läs mer på https://my.se/11nya och vill du göra en intresseanmälan skriv in dig på https://my.se/k24 så skickar vi information när det går att ansöka. Antalet platser är begränsat så missa inte din chans att få gå någon av dessa fantastiska kurser.

Oavsett var utbildningen placeras, kommer du kunna ansöka och gå utbildningen då alla kurser arrangeras på flexibel distans med digitala träffar genom Zoom.

Har du några frågor eller funderingar, maila info@my.se eller ring 0200-210 999.


Malmö Yrkeshögskola, Göteborgs Yrkeshögskola och Stockholms Yrkeshögskola är systerskolor.