Anckargripsgatan 3 i Malmö

if you == nice:

Malmö Yrkeshögskola har sedan många år en tradition att dela ut presenter till de studerande. 

I år blir det världens minsta datorspel med ARM RP2040, 72×40 monokrom OLED-skärm, högtalare, 4-vägs D-Pad plus två actionknappar samt batteri.

När våra studerande tröttnat på släkt och vänner, mat och TV, kan de lära sig bygga egna spel med programspråket MicroPython och föra över till enheten.

Dessa kunskaper kommer ge våra studerande extra tyngd och bredd, vilket ökar deras värde än mer. Plus att de kan skryta på Linkedin om att de också är spelutvecklare och kan programmera för Internet of Things!

Malmö Yrkeshögskola har som målsättning att bli en av landets bästa skolor genom att oförtröttligt sträva framåt för den arbetsmarknad som kommer och fokusera på utbildning inom nya affärsmöjligheter som öppnas upp genom den snabba tekniska utvecklingen.

I denna målsättning ingår att praktiskt visa upp hur kraftfull teknik blir allt mer tillgänglig för vanliga människor och hur relativt enkelt det är lära sig ta kontroll över den nya tekniken.

Den snabba digitaliseringen bryter igenom i varenda bransch och vartenda yrke. Dessa nya kunskaper, färdigheter, ansvar och självständighet får inte reserveras för de med högre tekniska utbildningar, utan är en praktisk, demokratisk och yrkesmässig rättighet för alla som vill vidareutveckla sig i sitt arbete.

– – –

För mer information om Malmö Yrkeshögskola, gå till https://my.se och vill du komma i kontakt med de studerande som just nu lär sig utveckla appar i Swift för iOS och Kotlin för Android, maila Lia@remove-this.my.remove-this.se eller ring 0200-210 999.