Anckargripsgatan 3 i Malmö

INDUSTRINATTEN 2017 I LUND OCH MALMÖ

I vårt arbete att sprida kunskap kring praktiska framtidsutbildningar, deltar vi i det fantastiska projektet Industrinatten där högstadie- och gymnasieelever får möta arbetslivet och lära sig mer om alla spännande jobb.

Industrinatten i Malmö och Lund visar upp industriföretag och underlättar företagens framtida rekrytering. För ungdomar på väg ut i olika studie- och yrkesval är Industrinatten många gånger den första kontakten med en arbetsmarknad som idag har en fantastisk bredd av olika yrkesroller och branscher.

— Precis som vi engagerar oss i Ung Företagsamhet och i Transfer, är det en självklarhet att ställa upp för Industrinatten, säger Marie Bjelksäter, förste utbildningsledare på Malmö Yrkeshögskola. Vi är förvånade hur långt borta från arbetslivet skolan fortfarande befinner sig och vi vill på alla sätt med information och föredrag hjälpa till minska avståndet.

Under Industrinatten får ungdomarna besöka arbetsplatser, prata med representanter från industrin och ställa frågor direkt till olika medarbetare – vad innebär det att arbeta här? vilken utbildning krävs? kan man få praktik hos er?

I Malmö Yrkeshögskolas monter finns vår tidigare studerande Ben Rodin som under flera timmar fick berätta allt om de olika praktiska utbildningar som ges på Malmö Yrkeshögskola och Skånes Yrkeshögskola, bland annat avancerad apputbildning på IDEON i Lund samt nya Content Manager i Malmö.

Industrinatten i Lund och Malmö arrangeras av IUC Syd och sponsras av bland andra Mercedes-Benz, AkzoNobel och Axess Logistics samt stöds av bland annat Sparbanksstiftelsen Skåne, Teknikföretagen, Handelskammaren, IF Metall, Livs, Lunds Universitet och Malmö Yrkeshögskola.

Läs mer på www.industrinatten.se/event/malmo-lund/