Anckargripsgatan 3 i Malmö

Jobb efter utbildningen: Rebecka

– Jag älskar jobba med animationer och After Effects är mitt absoluta favoritprogram!

– Jag älskar jobba med animationer och lyckades få göra min praktik på film- och animationsstudion Bloody Honey. Jag trivdes och tydligen de också eftersom jag nu är anställd, säger Rebecka Johansson, tidigare studerande på Content Producer 2019 på Malmö Yrkeshögskola

Sånt här gör jag!

FEM SNABBA FRÅGOR TILL REBECKA:

Vilka är dina verktyg?
– Jag tillhör inte riktigt generation Mobil, så tyvärr kör jag old school DATOR! Möjligheterna är också desto större på en större burk.

Favoritprogram?
– Jag är en av dom som fastnat för animation, därför är Adobes After Effects mitt absoluta favoritprogram.

Om du vore chef för Google under en dag, vad hade du gjort?
– Google har ju redan tagit över världen! Om jag vore chef för Google hade jag iallafall firat ordentligt. Tydligen världens bästa arbetsplats har man ju hört.

Vad är bäst med Malmö?
– Det bästa med Malmö är att det är Sveriges bästa stad! Jag kommer själv opartiskt från Vänersborg (Sveriges näst bästa stad). Jag har bott på lite olika ställen i mitt liv men har alltid känt att Malmö har min rygg. Jag minns när jag flyttade från Sthlm till Malmö och blev helt chockad när tjejen i kassan på ICA tittade mig i ögonen och sa glatt att jag skulle ha en trevlig dag!

Vad gör du om 10 år?
– För 10 år sedan hade jag massa drömmar och mål, som idag inte riktigt blivit som jag tänkt. Därför vill jag inte svara på den frågan då jag vet att vägen aldrig är rak! Men kanske chef för Google?

Mer exempel på Rebeckas arbete hittar du på http://instagram.com/rebeckasportfolie


LIA: Alla utbildningar inom yrkeshögskolan innehåller arbetsplatsförlagda moment, en kombination av praktik och utbildning ute på företag och i organisationer. Detta kallas ”Lärande i Arbete” och förkortas LIA. Det är ett fantastiskt sätt för den studerande lära sig skarpa moment exakt som de görs i arbetslivet men också knyta kontakter. Det är också en fantastisk möjlighet för företag och organisationer att i verkligheten uppleva hur en ny medarbetare med nya kunskaper inte bara kan passa in i verksamheten utan även hjälpa till att bygga nya tjänster och produkter. Vill du veta mer om LIA, kontakta Malmö Yrkeshögskola på LIA@my.se eller ring 0200-210 999.