Anckargripsgatan 3 i Malmö

KINA PASSERAR USA I NEDLADDADE APPAR

Inte nog med att Kina passerat USA som Apples största marknad för iPhones, nu har Kina även gått om USA i antalet nedladdade och sålda appar.

Fram till hösten 2014 begränsades möjligheterna för apputvecklare av att AppStore i Kina endast accepterade västerländska kreditkort som VISA, vilket för en kinesisk användare innebar många steg och transfereringar från sitt bankkonto.

Men därefter kom Apple överens med China UnionPay som drivs av People’s Bank of China. UnionPay har hittills gett ut cirka 4,5 miljarder kort och har cirka 38% av världsmarknaden (jämfört med VISA 24%, MasterCard 18%, AMEX 0.9% och Diners 0.7%).

— För våra studenter är det en fantastisk chans att attrahera ytterligare användare för sin app, kunder till sin lösning eller köpare till sitt spel, säger rektor Claes Magnusson, som påtalar att det bara kräver ett enda kryss för att få ut sin app på över 150 marknader, inklusive Kina.

UsTwo släppte i januari information om sitt spel Monument Valley och var kunderna kom från; USA största marknad med 38%, därefter Kina 12% följt av England och Tyskland på 5% vardera. Presentinköpen kring det kinesiska nyåret (i år 19 februari) blir som en extra julhelg för alla västerlänningar som nu kan komma se två stora försäljningsperioder varje år.

Det är en möjlighet som var otänkbar bara för några år sedan. Att sitta hemma i Malmö och skriva appar som några dagar senare kan säljas till hundratals miljoner med kineser. Utan att ens behöva visitkort, än mindre dyra kontor, advokater och återförsäljare.

Detsamma gäller många andra nya marknader, resten av Asien, Afrika, Indien, Mellanöstern, Ryssland och Sydamerika som alla är på väg att börja gå kraftigt framåt.

— Dessa länder och dess invånare, är ju “mobile first” eller till och med “mobile only”. Det är extra spännande att vi bor i Malmö, en stad med folk från 177 länder som talar fler än 150 olika språk vilket är en fantastisk tillgång för alla framsynta företag, avslutar Claes Magnusson.

Ladda ner rapporten från AppAnnie här -> dip.mm.edu/17a6T
Försäljningsstatistik från UsTwo här -> dip.mm.edu/17eX2


Nästa utbildning till Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola startar den 31 augusti 2015 och sista ansökningsdag blir söndagen den 24 maj. Mer information samt möjlighet ansöka till utbildningen finns på my.se

Nästa utbildning i Mobil Handel (Appar, Ehandel och Design) på Skånes Yrkeshögskola startar den 31 augusti 2015 och sista ansökningsdag blir söndagen den 24 maj. Mer information samt möjlighet ansöka till utbildningen finns på skyh.se

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.seinfo@skyh.se eller ring 0200-210 999.