Anckargripsgatan 3 i Malmö

Kul och annorlunda mobil!

Flera skärmar är något som kommer – i mobil, bil och laptop!

Flaggskeppsandroider och iPhone Pros i all ära, men det var roligare förr när tillverkare vågade ta ut svängarna med annorlunda format. Allt från oanvändbara Nokia 7280, även kallad ”Läppstiftet”, till innemobilen Nokia 7110 som underhöll både ägaren och alla runt om genom att fälla ut underdelen med ett ljudligt KLACK.

Men nu finns LG Wing 5G för den som vill ha något annorlunda. Förutom att det är en riktigt bra mobil, kan den stora 6.8″ POLED-skärmen vridas horisontellt 90° medan mobilen fortfarande hålls vertikalt – och en ny 3.9″ GOLED-skärm tittar fram under den nu uppvikta stora skärmen.

LG Wing 5G är en av de mest välutrustade mobilerna på marknaden idag med alla de prestanda man kan förvänta sig av en modern androidmobil. Dessutom har den en utmärkt kamera med inbyggd gimbal (6 sensorer) som gör det lätt ta utmärkt video. En joystickfunktion på skärmen gör att kameran kan styras i alla riktningar utan att röra mobilen och vill du ta en selfie glider en extra kamera upp överst på mobilen.

De dubbla skärmarna underlättar inte bara vid fotografering utan även med program som Youtube där filmen visas liggande på den stora skärmen medan den lilla skärmen visar reglage och annan information. Eller spela på den stora skärmen och chatta samtidigt på den mindre.

– Det är onekligen en spännande mobil, konstaterar Claes Magnussonm, rektor på Malmö Yrkeshögskola. Flera skärmar är något som kommer, inte bara i mobiler och i Apple Carplay, utan även i nya laptops som Lenovos Fold G1 och Microsoft Surface Duo. Vi kommer använda LG Wing G5 som en påminnelse för våra studerande om att även arbeta med andra format än de traditionella.

Mer information om LG Wing 5G finns här https://www.lg.com/global/lgwing

– – –

Lär dig själv bygga appar på höstens Programmerare iPhone och Android http://my.se/PIA10 som startar den 6 september. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan, kostnadsfri och ger rätt till studiemedel enligt CSNs regler.

Enheter som LG Wing 5G och annan ledande teknik tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola och arbetslivet för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet. Allt för att våra studerande ska kunna och inte bara veta®