Anckargripsgatan 3 i Malmö

Lågt pris ger nya möjligheter

Vad sägs om en helt programmerbar smartklocka med ESP32, touchskärm (IPS) i färg, wifi, bluetooth, mikrofon, högtalare, sensorer och mycket mer för $35 USD, alltså kring 360 svenska kronor?

Vi är vana vid att små men allt mer kraftfulla enheter blir allt billigare, som Arduino och Raspberry Pi Zero W, men nu kommer allt fler kompletta produkter och inte bara datorkort för den teknikintresserade hobbybyggaren.

LILYGO T-WATCH är absolut ingen Apple Watch eller ens i klass med övriga smartklockor från Samsung eller Google. Kvaliteten känns mer som något man kan köpa på en marknad långt bort efter att solen gått ner.

Men klockan är billig, den fungerar och den passar utvecklare eftersom den kan programmeras helt öppet och fritt i exempelvis MicroPyton.

– Våra studerande på Malmö Yrkeshögskola som vill prova och vidareutveckla sina kunskaper, har nu även tillgång till LILYGO T-WATCH. Vill du själv köpa, finns den överallt på nätet, från AliExpress till Amazon, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola.

Eftersom det går trettio sådana klockor på samma kostnad som en enda Apple Watch Ultra, kan det vara en poäng om man ska lära sig utveckla för dessa miljöer. Men studerande på Malmö Yrkeshögskola har givetvis också tillgång till Apple Watch, Samsung Galaxy Watch och Google Pixel Watch.

Learn or die®!

– – –

Enheter som LILYGO T-WATCH, Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, Google Pixel Watch och annan ledande teknik tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer för skolan, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

Vill du också lära dig bygga riktiga appar för Android? Sök nu till vårens start av yrkeshögskolekursen Programmerare Kotlin, läs mer på https://my.se/k23