Anckargripsgatan 3 i Malmö

Låt kunden fokusera på vad denne vill köpa eller göra!

Nu lär sig våra studerande möjligheterna med AppClips!

Apple lanserar AppClips som ger användaren möjlighet att enkelt utföra en funktion genom att mobilen snabbt hämtar en liten mini-app med vad som behövs. Exempelvis för att betala en parkeringsbiljett, köpa en kopp kaffe, hyra en el-scooter eller testa ett nytt spel.

Många av oss användare är trötta på på den vanliga dansen med att laddda ner en app, registrera sig – tyvärr, du är redan registrerad, vill du återställa ditt lösenord?, leta bland email, skriva in kod, klicka på betala, ditt kreditkort har gått ut, ta upp plånbok, skriva in nya nummer, vänta på SMS-kod, skriva in SMS-kod eller bekräfta med bank-ID och så vidare.

Men din iPhone vet ju redan vem du är och kan din email och mobilnummer, genom ApplePay vilka kreditkort du kan använda plus annan information i kombination med säkra Sign In with Apple för att slippa knappa in email, lösenord och allt.

Med AppClips väljer du en länk, alternativt läser in en QR-kod eller blippar din iPhone så är allt klart. Parkera din bil? Välj rätt plats på kartan. Köpa en kaffe? Håll mobilen framför QR-koden med rätt kaffe. Hyra en el-scooter? Blippa iPhone mot handtaget. Testa ett nytt spel? Var så god, här är första banan!

Klart, klart, klart och klart!. Inga appar, konton eller uppgifter.

Den lilla mini-app som gör detta möjligt laddas ner blixtsnabbt men tas bort automatiskt efter åtta timmar. Är det en parkeringstjänst du ofta använder, ett café du ofta besöker, en el-scooteruthyrare du föredrar eller ett spel du gillar kan du givetvis välja ladda ner den kompletta appen, registrera dig och få långt fler funktioner. Men du kanske bara är på besök i en annan stad och bara vill blippa en gång och aldrig mer.

— AppClips är en funktion som jag tror både kunder och affärer kommer att älska, konstaterar Bill Mårtensson, lärare på Malmö Yrkeshögskola. Att förenkla de små inköpen och ersätta att gång på gång behöva logga in och pilla med lösenord och kreditkort med ett system som både är snabbare men också långt säkrare är en given succé. Kunden kan plötsligt fokusera på vad denne vill köpa eller göra, vilket givetvis är en enorm affärsmässig fördel.

De studerande på Programmering iPhone och Android samt Affärsdriven iPhone-utvecklare på Malmö Yrkeshögskola kommer i slutet av oktober påbörja ett block för att lära sig utveckla för AppClips och senare även för Affärsdriven Android-utvecklare med liknande lösning för Android Instant Apps.

Har du en iPhone och vill testa hur snabbt AppClips är? Gå till https://www.firigames.com/phoenix2 från din iPhone så får du överst ett förslag om att ”Spela upp Phoenix 2 i AppClip”. Välj på ”Spela” och du får direlkt upp de första bananorna i din iPhone så du kan prova om det är värt att köpa och ladda ner.

– – –

Utbildningar på Malmö Yrkeshögskola syftar till att bli bättre på att tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Skolans fokus ligger därmed helt på ny teknik och nya affärer, exempelvis Affärsdriven iPhone-utvecklingAffärsdriven Android-utveckling, Programmering iPhone och Android samt e-handel för fysiska butiker och Digital Turism. Vi bygger våra utbildningar för arbetslivets behov 3-5 år framåt så att våra studerande ska ha rätt kunskaper, kompetenser och färdigheter den dagen de tar examen och går ut i arbetslivet.

Malmö Yrkeshögskola samarbetar med och är partners till verksamheter som hjälper entreprenörer utveckla nya affärsmöjligheter, bland andra MINC (Malmö Stads Inkubator), Media Evolution, Mindpark, Mobile Heights, Ideon Innovation och Drivhuset.

– – –

Vill du läsa mer om App Clips, gå till https://developer.apple.com/app-clips/