Anckargripsgatan 3 i Malmö

LYFT DIN BERÄTTELSE DEN ULTIMATA SELFIEDRÖNAREN

Lyft din berättelse!

Att bli en god drönarpilot kräver allt mer kunskaper i programmering och hantering av mobila system. Ett exempel på denna utveckling är HEXO+, den första selfiedrönaren som nu flugit in på Malmö Yrkeshögskola.

HEXO+ startar, flyger och landar på egen hand. HEXO+ låser mot din mobil och ser alltid till att hålla sig i närheten av dig. Du kan instruera HEXO+ hur den ska följa dig och hur den ska filma när du exempelvis cyklar, åker skidor, skejtar eller springer.

Stannar du upp vill du kanske att den gör en 360 runt dig och därefter närmar sig? Eller att den ska passa på när du spurtar genom att flyga framför dig på hög höjd? HEXO+ kan flyga i över 70 km/h och det finns över 100 olika moves att styra från mobilen. Följa, glida, panorera, hovra, nära eller långt bort?

Inte nog med att HEXO+ flyger själv, den räknar hela tiden ut vart du är på väg och var den ska ställa sig så att du syns bäst i dess kamera. Den ultimata selfiedrönaren.

— Vi ser en makalös utveckling kring smarta system tack vare att datorer blir allt mer kraftfulla men i allt mindre format. En jordbrukare eller ett säkerhetsföretag som vill övervara ett område vill inte köra upp och ned dag ut och dag in, eller en e-handlare som vill leverera till en specifik plats, då passar det utmärkt med smarta system, appar och mobila lösningar som styr hur drönaren ska agera, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola och en av initiativtagarna av yrkeshögskoleutbildningen till Kommersiell Drönarpilot.

Läs mer på hexoplus.com


Arbete med drönare, kunskaper om iPhone, Android, Brillo, Weave och HomeKit, samt laborationer med hårdvara som HEXO+ tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Det kostar mer, men ger både representanter och studerande extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.se eller ring 0200-210 999.