Anckargripsgatan 3 i Malmö

MALMÖ YRKESHÖGSKOLA BYTER PROFIL OCH DOMÄN TILL MY.SE

I samband med nya numret av Yrkeshögskoleguiden passar vi på att byta grafisk profil och domän för Malmö Yrkeshögskola. Katalogen Yrkeshögskoleguiden sprids i 150.000 exemplar till alla sistaårsgymnasister, arbetsförmedlingar, studie- och yrkesvägledare, komvux, folkhögskolor och många mer.

Malmö Yrkeshögskolas nya domän är my.se kort och gott.

— Vi gillar korta domännamn som my.se som är enkla att komma ihåg. Dessutom rimmar ju MY med KY, det tidigare namnet på dessa utbildningar och något som ligger oss och många studerande varmt om hjärtat, säger Claes Magnusson.

— Ordleken med den spanska domänen yrk.es var det inte alla som förstod och när vi var på väg att förvärva domänen myh.se blev vi tyvärr överbjudna av en organisation med långt mer pengar än vi, avslöjar Claes Magnusson. Men my.se är ju kortare och bättre!

Den nya grafiska profilen är framtagen av formgivaren Adi Celic i Malmö, bygger på en platt design i läckra kommunalgrå nyanser med klara färger för de olika skolorna; Malmö Yrkeshögskola blir exempelvis grön och Skånes Yrkeshögskola röd.

Den nya grafiska profilen är redan införd för Malmö Yrkeshögskola my.se och Skånes Yrkeshögskola skyh.se samt kommer genomföras stegvis under året för övriga verksamheter. De gamla domänerna och alla dess emailadresser kommer fortsätta fungera.