Anckargripsgatan 3 i Malmö

MALMÖ YRKESHÖGSKOLA FÅR NYTT TILLSTÅND FÖR SIN POPULÄRA APPUTBILDNING SKÅNES YRKESHÖGSKOLA STARTAR UTBILDNING I MOBIL HANDEL I HELSINGBORG

Den populära utbildningen “Programmerare iPhone och Android” har fått nytt godkännande av Myndigheten för Yrkeshögskolan och kommer starta i Malmö både hösten 2015 och hösten 2016.

— Äntligen, jublar Claes Magnusson, glad rektor som slagits hårt för att få tillbaka utbildningen efter ett års uppehåll. Utbildningen omfattar bland annat programmering i flera nivåer, nya programspråket Swift samt smarta klockor och mobila betalningar.

En helt ny utbildning i Mobil Handel har också godkänts och kommer starta i Helsingborg under nya namnet Skånes Yrkeshögskola, även här både 2015 och 2016. Utbildningen omfattar traditionell ehandel men också de nya affärsmöjligheter som uppstår när kunderna, genom mobil och surfplatta, kan handla när, var och hur som helst.

Utbildningen kommer ge handlare kunskaper i att ta fram smarta appar och mobila lösningar, inklusive ny teknik som mobila betalsystem, mikropositionering med iBeacons och ta till sig nya digitala affärsmöjligheter. Köpcentra, arenor, muséer och många andra har redan visat stort intresse.

— Detta är väldigt bra nyheter för regionen och vi är mycket glada över samarbetet med utbildningen i Mobil Handel och kommer bidra för att göra den så bra som möjligt” säger Amelie Lidén, verksamhetsansvarig för E-commerce Park of Sweden i Helsingborg.

— Helsingborg ska bli bäst i världen på Internet. Då måste vi också bli bäst på ehandel och mobil handel, säger Joakim Jardenberg, Internetchef. Helsingborg stad.

Malmö Yrkeshögskola har under en längre tid slagits för tillväxtutbildningar inom nya teknikområden, att med nya kunskaper skapa nya affärer vilket i sin tur leder till nya jobb och därmed välfärd.

— Arbetslivet i Malmö/Lund och Helsingborg stärker nu sin position för att bli ännu bättre på att tillvara ta de nya affärsmöljligheter som följer med den snabba utvecklingen, säger Erik Stenberg, arbetslivets representant och ledningsgruppens ordförande.


Utbildningarna är kostnadsfria och ger rätt till studiemedel från CSN. Båda utbildningarna planeras starta måndagen den 31 augusti 2015 och är ett år långa med 10 veckor arbetsplatsförlagd utbildning (LIA). Sista ansökningsdag blir söndagen den 24 maj. Mer information kommer publiceras på my.se och skyh.se