Anckargripsgatan 3 i Malmö

Nej tyvärr Maria, inga nya utbildningar i år heller

Myndigheten för yrkeshögskolan har än en gång blankt avslagit samtliga ansökningar från Malmö Yrkeshögskola. Det är nu fler än 40 raka avslag. Samtliga avslag har skett efter det att vi anmälde Myndigheten för yrkeshögskolan till Jusitiekanslern, en process som vi vann.

Vi borde dock insett redan innan vi gjorde denna ansökan att Myndigheten för yrkeshögskolan varken skulle begripa eller bevilja en utbildning om de nya plattformar som blir allt viktigare för marknadsföring och informationsspridning – när myndigheten själv inte ens använder sig av de gamla plattformarna Twitter, Facebook eller Instagram.

Arbetslivet letar idag efter medarbetare som kan nå ut via nya plattformar som TikTok men också Discord och Reddit. Bakom utbildningen står bland annat de tre ledande digitala byråerna i Skåne samt några av regionens största industrikoncerner som alla behöver kunskap för att behärska nya kanaler för framtida kommunikation.

Bolaget Bytedance som äger TikTok är idag den största tjänsten på Internet och värderas högre än Netflix, Paypal, Uber, Snapchat, Twitter, Spotify och Pintrest. Tillsammans.