Anckargripsgatan 3 i Malmö

NOKIA – TIO ÅR SENARE NOKIA 6 NU I VÅRA KLASSRUM

NOKIA 6 – TEN YEARS AFTER

Ganska precis tio år efter att Apple visade upp sin iPhone anländer de första Nokia-mobilerna med riktig Android till våra studerande på Malmö Yrkeshögskola. Hade det delats ut nobelpris i mobilbranschen, hade säkert någon i klassrummet skrikit ÄNTLIGEN.

NOKIA 6 är den nya toppmodellen med en nästintill ren version av Android N (7.1.1) för att underlätta uppgraderingar. Mobilen är gjord i samma typ av aluminium som äldre iPhone 6 och har en 5.5″ stor skärm som kan visa full HD. Prestanda är bra med 3 eller 4 GB RAM och Snapdragon 430. Nokia 6 imponerar eftersom priset ligger kring €229, en tredjedel av en iPhone 7.

Nokia och Nokia förresten, det är iPhonetillverkaren Foxconn som gör mobilerna åt det finska företaget HMD Global Oy som köpt rätten att fram till 2024 använda namnet Nokia på mobiler de säljer. Men eftersom HMD leds av tidigare nokiamedarbetare samt har sitt kontor i Espoo, så kan vi i alla fall låtsas…

“HMD har varumärket och erfarenheten som behövs för att lyckas” säger en analytiker. Det är tveksamt och det måste nog till fler skäl välja en Nokia i stället för en SONY eller OnePlus då de är så lika. Före Android kunde en tillverkare som Nokia skilja ut sig med unika funktioner, något som är omöjligt idag om man vill skyta med en nästan ren version av Android.

Nokias storhetstid tog slut för tio år sedan, det vill säga merparten av en tonårig mobilköpares liv. Frågan är hur mycket av varumärkets glans som är kvar idag?


Nu har vi nya NOKIA 6. Som inte är en riktig Nokia. Men rätt bra ändå.


Enheter som NOKIA 6 tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att tillhandahålla senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

Mer information om Nokia 6 finns på www.nokia.com/en_int/phones/nokia-6


Vill du lära dig göra appar och vara med i den mobila revolutionen och digitaliseringen av samhället? Sök i så fall till vår yrkeshögskoleutbildning Programmerare iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola som börjar den 28 augusti 2017. Sök direkt på my.se eller maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Malmö Yrkeshögskola arbetar med tillväxtutbildningar för att hjälpa arbetslivet bättre tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Våra utbildningar är godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan, avgiftsfria och ger rätt till studiemedel från CSN.