Anckargripsgatan 3 i Malmö

Nu får På Limhamn sin egen app!

Gitte och Nadia har skrivit, fotograferat och utvecklat!

På Limhamn är en ekonomisk förening som drivs av verksamhetsledaren Gitte Knutson. Föreningen består av drygt 100 medlemsföretag allt från stora byggbolag till den lilla butiken, en brokig skara människor som sedan 2011 bidragit med och arbetat med att utveckla kultur och näringsliv på Limhamn.

Pop Up konserter, Expo Limhamn, bostadssafari, påskparader, marknader, jul- och valborgsfirande, Italian village, nätverksträffar, öppna trädgårdar, loppisar, allsång vid havet, seminarier, hamnfestivalen och mycket mer.

Och nu får På Limhamn sin egen app!

– Idén och inspiration till innehållet i appen fick jag från reseböcker som jag har samlat på mig genom åren, säger Gitte Knutson, På Limhamn.

Nadia Manoh studerar Programmering iPhone och Android på Malmö Yrkeshögskola och har gjort sin LIA (praktik) hos Gitte Knutson som driver På Limhamn. De har båda klurat, skrivit och fotograferat under sommaren och Nadia har utvecklat en helt ny app som lanseras i höst för både iPhone och Android.

– Det har varit fantastiskt kul och kreativt! Jag skulle lätt göra om det! Vi är båda så stolta över det resultat som vi tillsammans har skapat! konstaterar en nöjd Gitte Knutson.

Appen innehåller bland annat 

• TOPP 10 – Allt man absolut inte ska missa när man besöker Limhamn.
• Saker att göra – Underbara promenader, badplatser, konsthall och mycket mer.
• Restaurang & Café – De bästa restaurangerna och fikaställena på Limhamn.
• Shopping – Alla butiker listade med den bästa shoppingen på Limhamn.
• Arrangemang – Alla offentliga arrangemang och upplevelser under hela året.
• Skönhet & hälsa  – De bästa frisörerna och hudvårdsföretagen.

Läs mer om På Limhamn på https://polimhamn.se/ och ladda ner appen så småningom från https://polimhamn.se/app/


Fakta: Limhamn är en stadsdel i Malmö med rötter från 1500-talet. Ordet ”lim” är ett gammalt ord för kalk, vilket bröts i flera stora brott på Limhamn och närliggande Klagshamn. Limhamn har kring 6.000 invånare.

LIA står för Lärande I Arbete som är en arbetsplatsförlagd kurs som ingår i alla utbildningar på Malmö Yrkeshögskola. Under 20 veckor får våra studerande arbeta med skarpa projekt ute hos företag eller organisationer.

LIA är en del av utbildningen, vilket innebär kursplan, kursmål, handledare och betyg. Allt för att de studerande ska lära sig yrket i en verklig miljö och vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser.

Vill du också ta emot en studerande på LIA? Anmäl ditt intresse till lia@my.se så kontaktar vi dig med mer information.