Anckargripsgatan 3 i Malmö

NU FINNS IKEA PLACE MÖBLERA MED FÖRSTÄRKT VERKLIGHET

Nu har IKEAs app för möblering med förstärk verklighet (AR) släppts. Lösningen bygger på Apples ARkit och kan användas med iPhone SE, 6S, 7, 8 och de flesta nyare iPads.

— IKEA har länge försökt hitta lösningar för att ge kunderna en möjlighet själva kunna se hur produkterna passar i det egna hemmet. IKEA Place ger en helt ny dimension som på ett utmärkt sätt kompletterar både varuhusets utställningar och katalogens information, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola.

Prova själv genom att hämta IKEA Place från App Store, låt mobilen läsa av ditt rum och placera sedan ut de möbler du vill prova med. Därefter kan du gå runt och se ditt nya möblemang från alla håll.

— IKEA Place är ett utmärkt exempel på hur stort förstärkt verklighet kommer bli, inte bara inom spel och underhållning utan även inom försäljning och industri, oavsett bransch, konstaterar Claes Magnusson. Att dessutom göra det så enkelt att miljoner kan använda det direkt i en produkt de redan håller i sin hand, är en stor bedrift av både Apple och IKEA.


De studerande på Malmö Yrkeshögskola arbetar med förstärkt verklighet (AR) i utbildningen till Content Producer och med djupare kunskap kring ARkit (Apple), 3D Creator (SONY) och ARcode (Google) i utbildningen Avancerad Programmering iPhone och Android. Förstärkt verklighet (AR) kommer också ingå som en viktig del i utbildningen i Avancerad Mobilspelsprogrammering som Malmö Yrkeshögskola ansökt om att få starta hösten 2018.


Vill du erbjuda våra studerande projekt eller praktik (LIA), skriv 5-10 rader UTAN affärshemligheter och skicka till lia@my.se så skickar vi ut till våra studerande. I alla våra utbildningar ingår arbetsplatsförlagda moment (LIA) på mellan 10 och 20 veckor, men våra studerande uppmuntras att arbeta med skarpa projekt redan från första utbildningsdagen.