Anckargripsgatan 3 i Malmö

Ny avancerad utbildning inom Content och AI

Malmö Yrkeshögskola har beviljats tillstånd att starta upp en ny och avancerad yrkeshögskoleutbildning inom professionell contentproduktion med AI-stöd. Beviljandet gäller fram till 31 oktober 2029.

Utbildningen ger djupa kunskaper i de senaste metoderna att skapa, bearbeta, redigera, kommersialisera och publicera alla former av media – från AI-assisterad trycksaksproduktion hela vägen till gränssnittsdesign för Apple VisionPro. Allt varvas med ämnen som retorik, tillgänglighet, kravställning och att tänka affärsmässigt för både privat och offentlig sektor.

– Det här kommer bli en enastående möjlighet för arbetslivet i Malmö och Skåne att rekrytera nya medarbetare som direkt kan bidra på alla nivåer och inom alla former av produktion av information, nyheter, kunskap, reklam och underhållning, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola.

Malmö Yrkeshögskola har sedan 2010 arrangerat utbildningar för den som vill bli bättre på att tillvarata de nya affärsmöjligheter som följer den snabba tekniska utvecklingen. Bland de populära utbildningarna finns Programmerare iPhone och Android, men även nyligen avslutade utbildningar som Moderna Programspråk, On-device Maskininlärning, Digital Turism, e-handel för fysiska butiker och Content Management.

– Vi är en skola som medvetet valt att engagera oss inom områden vi behärskar och där vi vet vi kan göra gott, säger Claes Magnusson. Vi fokuserar vårt arbete på att göra nytta för arbetslivet, samhället och framför allt för våra studerande och deras framtida möjligheter forma sin framtid.

Första klassen med Content Producer startar i januari 2025. Utbildningen är godkänd, kostnadsfri och ger rätt till studiestöd – inklusive det nya omställningsstudiestödet. Mer information och möjlighet skicka in en ansökan kommer snart publiceras på MY.SE