Anckargripsgatan 3 i Malmö

Nya Chromecast med Google TV!

Våra studerande har idag fått sina första Chromecast med Google TV.

Chromecast började som en liten och billig dongel som kunde stoppas in baktill på en TV och ta emot filmer och annat som skickades från en Android-mobil.

Men användarna ville ha mer, 4K, egna appar och allt annat. Enheten blev allt större och nu kommer alltså Chromecast med Google TV med 4K, egna appar, HDR, Dolby, fjårrkontroll och behov av en egen strömadapter eftersom USB-uttagen i din TV inte längre orkar driva enheten.

— Chromecast med Google TV har blivit en … AppleTV. Räknar man in alla sladdar och adaptrar så är den ny nästan lika stor som en AppleTV och funktionaliteten är i det närmaste identisk, konstaterar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola.

Chromecast med Google TV kommer kunna köpas i butik för kring 900 kronor och som vanligt med Googles produkter fungera med både Android-mobiler och iPhone.

Det som är intressant med Chromecast med Google TV är att den bygger på Android. Det är alltså möjligt göra egna appar som kan laddas ner utanför Googles kontroll, vilket gör det intressant för våra studerande på samma sätt som att det går att fördjupa sig i att bygga appar för AppleTV. Enheterna är mycket attraktiva för informationspublicering, digitala signeage-lösningar och andra ändamål.

För mer information eller för att komma i kontakt med studerande för projekt eller praktik (LIA) kring utveckling av appar för Chromecast med Google TV eller AppleTV, skicka ett mail till LIA@my.se

– – –

Enheter som Chromecast med Google TV och annan ledande teknik tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola och arbetslivet för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

Allt för att våra studerande ska kunna och inte bara veta®