Anckargripsgatan 3 i Malmö

Nya leksaker för hjärnan

Tekniken utvecklas allt snabbare och snart är det möjligt köpa en hackbar klocka för några hundralappar. Vattentålig, med en färgskärm som alltid är på och kan läsas i solljus, endast behöver laddas någon gång i månaden och med en mängd sensorer från GPS och hjärtslag till lufttryck och temperatur.

– Nya Bangle.js2 är en fantastisk leksak för hjärnan och kostar mindre än de flesta LEGO-kartonger under julgranen, konstaterar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola.

Det går att ladda ner appar och givetvis att skriva egna i JavaScript. Apparna installeras trådlöst via Bluetooth. Det går till och med att skapa en egen appbutik. (Det du, Tim Cook!)

Läs mer om Bangle.js2https://www.espruino.com/Bangle.js2

Du som vill lära dig skapa appar för mer professionella klockor som Apple Watch kan göra det på vår utbildning Programmerare iPhone och Android där du också får låna enheter som Bangle.JS2 och mycket mer.. Läs mer på https://my.se/piaxi

– – –

Espruino startades av Gordon Williams för 10 år sedan och fokuserar på öppna och fria lösningar för inbyggda system som kontrolleras med JavaScript. Espruinos lösningar framhålls som mer strömsnåla än Raspberry Pi och Adrduino samt lättare utveckla för då Espruinos lösningar har egen javascriptmotor och kod därmed kan ändras direkt i enheten utan att behöva laddas ner på nytt.

Enheter som Bangle JS2 och annan ledande teknik tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer för skolan, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet. Allt för att våra studerande ska kunna och inte bara veta®