Anckargripsgatan 3 i Malmö

Pelle och Karl Emil nya i ledningsgruppen!

Malmö Yrkeshögskola välkomnar Pelle Wessman och Karl Emil Nikka som nya ledamöter till ledningsgruppen för våra utbildningar.

Enligt Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan ska yrkeshögskoleutbildningar styras av en ledningsgrupp där arbetslivet har majoritet. Ledningsgruppen är, enkelt beskrivet, myndighetens förlängda arm och ska bland annat anta och examinera studerande samt ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet.

Pelle Wessman

Pelle är en mycket erfaren webbutvecklare och kodare med över tio års erfarenhet av avancerad fullstack-utveckling, från frontend med JavaScript till backend med Node.js, REST, GraphQL och React.

Pelles karriär som Tech Lead omfattar verksamheter som Good Old, HD-Sydsvenskan, Bloglovin, Valtech och Flattr. Han deltar även aktivt i utvecklingen av flera opensouce-projekt samt IndieWeb. Läs mer på https://kodfabrik.se

Karl Emil Nikka

Karl Emil är tech-entusiast, säkerhetsexpert och författare som idag driver IT-konsultbolaget Nikka Systems med fokus på utbildning och medarbetarträning inom IT-säkerhetsfrågor. 

Karl Emil arbetade tidigare som utbildningschef på den svenska elektronikkedjan Kjell & Company och har varit verksam inom teknikutbildning i över ett decennium. Han arbetar även som IT-säkerhetskrönikör och frilansskribent i teknikrelaterade publikationer.

– Pelles djupa och praktiska kunskaper i avancerad webbproduktion och Karl Emils unika kombination av teknik och pedagogik, stärker Malmö Yrkeshögskolas ledningsgrupp på ett utmärkt sätt, konstaterar ledningsgruppens ordförande Erik Stenberg. Allt för att våra studerande ska kunna och inte bara veta.