Anckargripsgatan 3 i Malmö

PROJECT TANGO PÅ MALMÖ YRKESHÖGSKOLA

Malmö Yrkeshögskola laborerar med ny teknik tillsammans med arbetsliv och studerande för att se nya realistiska affärsmöjligheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen.

Just nu arbetar vi med Project Tango, ursprungligen från Googles Advanced Technology and Projects (ATAP), om hur virtuella upplevelser kan skapas snabbare och enklare. En liten surfplatta med positionssensorer och rörelseavkänning i realtid (250.000 3D-mätningar varje gång enheten flyttas) innebär att enheten, programmet eller tjänsten snabbt kan registrera föremål, personer och rum.

— Genom att sensorerna förstår bredd, höjd OCH djup i realtid, får vi helt nya möjligheter att registrera miljöer som kan användas för att styra drönare, självkörande bilar eller varför inte framtida ledarhundrobotar, live och i 3D, konstaterar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola, som också ser hur tekniken kan användas i skolans utbildningar för spel och andra visualiseringar med förstärkt verklighet.

Vill du veta mer om Project Tango:

www.google.com/atap/project-tango/
developers.google.com/project-tango/
www.youtube.com/watch?v=iP9m9a2KEN4


Fakta: Lösningar som Google Project Tango tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i projekt och demonstrationer. Det kostar mer, men ger våra studerande extra bredd och djup (bokstavligt talat) i sitt kunnande vilket ökar de studerandes värde i näringslivet.

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.seinfo@skyh.se eller ring 0200-210 999.