Anckargripsgatan 3 i Malmö

Socialisera mera!

Låt oss utnyttja tekniken för att skapa så mycket sociala kontakter som möjligt!

Ett beslut av Regeringen den 17 mars innebar att våra utbildningar ska bedrivas på distans. Myndigheten för yrkeshögskolan skrev att man utgår från att ”anordnare inom yrkeshögskolan så snart som möjligt går över till distansundervisning som innebär så få sociala kontakter som möjligt”.

Malmö Yrkeshögskola gjorde så, men är inte riktigt med på myndighetens formulering om ett upplägg ”som innebär så få sociala kontakter som möjligt”.

— Tvärtom, säger utbildningsledare Marie Bjelksäter. Våra utbildningar har alltid byggt på ett nära samarbete mellan de studerande och tvingas man sitta isolerad hemma blir de sociala kontakterna med klasskamraterna ännu viktigare.

Därför har Malmö Yrkeshögskola utrustat även våra studerande med egna kraftfulla licenser för videokonferenser. Detta möjliggör för de studerande att hålla obegränsad kontakt med varann, med arbetsliv och samhälle vid sidan om det schemalagda skolarbetet.

Och givetvis digitala afterworks, distansfester efter avslutade presentationer och andra verkligt sociala kontakter.

— Så få FYSISKA kontakter som möjligt, ja, men låt oss utnyttja våra tekniska möjligheter för att skapa så mycket sociala kontakter som möjligt, slår Marie Bjelksäter fast.


Den som vill ha social och digital kontakt med våra fantastiska studerande inför kommande praktik (LIA), hör av er till LIA@my.se så skickar vi ut till våra studerande.

Våra studerande blir Content Managers, experter på att hantera alla former av innehåll, budskap och erbjudanden via nya och sociala medier, de är vana vid att arbeta på distans och de har de senaste kunskaperna alla företag och verksamheter i dessa tider behöver för att reparera, hålla liv i och framför allt utveckla kundkontakter.