Anckargripsgatan 3 i Malmö

SÖK NU TILL VÅR APPUTBILDNING PÅ IDEON I LUND!

SÖK NU TILL VÅR NYA APPUTBILDNING I LUND

Nu har du som vill lära dig göra appar för iPhone, iPad, AppleTV, Apple Watch samt Android och alla dess motsvarigheter chans söka till Malmö Yrkeshögskolas nya utbildning i Lund! Vi har våra utbildningslokaler hos IDEON på Scheelevägen.

UTBILDNINGEN PASSAR DIG SOM VILL komplettera din akademiska utbildning med praktiska kunskaper, eller för dig som jobbat inom mobilindustrin men vill gå din egen väg, eller har jobbat med information- och marknadsföring och vill lära dig de nya möjligheterna, eller är nykläckt och ivrig från gymnasiet, eller helt enkelt känner att detta är rätt för dig!

UTBILDNINGEN ÄR KOSTNADSFRI, ger rätt till studiemedel och är drygt 1,5 år, 320 YH-poäng (64 veckor) där en termin (20 veckor) är arbetsplatsförlagd, vilket ofta ger fantastiska möjligheter att knyta kontakt med arbetslivet för fortsatta uppdrag eller anställning. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

FÖRKUNSKAPER: Du behöver ha minst gymnasieexamen samt godkända betyg i engelska, matte och programmering. Inom yrkeshögskolan gäller alltid ”eller motsvarande” så om du har en äldre utbildning eller anser att du på egen hand fått motsvarande kunskaper eller genom ditt arbete, ska du meddela oss när du söker. Läs mer på my.se för mer information.

VÄLKOMMEN PÅ INFORMATIONSMÖTE 12.00 och 17.00, tisdagen den 15 november samt måndagen den 5 december på Malmö Yrkeshögskola på Ideon Agora, Scheelevägen 15 i LUND.

SISTA ANSÖKNINGSDAG är fredagen den 15 december 2016.

UTBILDNINGEN STARTAR måndagen den 30 januari 2017 på IDEON AGORA i LUND.

ANSÖK DIREKT via webben på my.se och har du några frågor eller funderingar, ring 0200-210 999 eller maila info@my.se så hjälper vi till.


? Varför heter ni Malmö Yrkeshögskola när utbildningen går i Lund?
! Därför att Lunds Kommun ibland har en verksamhet de kallar för Lunds Yrkeshögskola och de var först.

? Vad skiljer utbildningen i Lund från den utbildning som ni arrangerat i Malmö sedan 2010?
! Utbildningen i Lund har ett längre LIA-block (praktik), en ytterligare fördjupning i programmeringsblocken eftersom vi tror många av er kommer från LTH samt ett nytt utbildningsblock kring kommersialisering av appar.

? Varför använder ni inte [sätt in valfritt programspråk]?
! Arbetslivet har ett mycket stort inflytande över yrkeshögskolan och skolans ledningsgrupp, som består av representanter från arbetslivet, skolväsendet och LTH, har konstaterat att det finns ett stort behov av nativeutvecklare i just Swift och Java för iOS, tvOS, watchOS samt Android och dess motsvarigheter.

? Hur många fullföljer utbildningen och hur många får jobb efter avslutad utbildning?
! I den förra klassen i Malmö fullföljde 34 av 35 studerande och fick examen. Vi har inte fått in statistik för denna klass ännu, men de som får jobb inom området brukar ligga kring 90%. Många väljer starta eget och därför har vi samarbete med IDEON, Mobile Heights, Mindpark (Helsingborg), MINC (Malmö) och Drivhuset.

? Vad är ni för aktör? Vilken kvalitet har ni på era utbildningar?
! Vi har arbetat med vuxenutbildning inom ny teknik under många, många år, har examina både inom yrkeshögskolan (diplomerad utbildningsledare) samt inom akademin (rektorsexamen). Myndigheten för Yrkeshögskolan granskar regelbundet oss och andra yrkeshögskolor, nu senast våren 2016, med toppbetyg.

Har du fler frågor, kontakta oss på info@my.se eller ring 0200-210 999.

Relaterade nyheter