Anckargripsgatan 3 i Malmö

Svenska appar till VisionPro

Sedan i mitten av februari finns de första apparna till Apples glasögon ute från de studerande på Malmö Yrkeshögskola. På rekordtid har Robin Alwert släppt sin app BidBox Pro för Apple VisionPro.

– Jag arbetade tolv år inom byggbranschen före utbildningen och har nu utvecklat appen Bidbox Pro för att göra offerter på plats direkt på ett bygge. Tänk en framtid där man direkt på plats på ett bygge kan ta på sig ett par Apple VisionPro och se både offert och 3D-ritningar framför sig, säger Robin Alwert.

Malmö Yrkeshögskola utbildar i det moderna programspråket Swift vilket innebär att de studerande snabbt både kan utveckla nya men också uppdatera äldre appar så att de fungerar med enheter som Apple VisionPro. Även om marknaden ännu är liten, ger dessa kunskaper en guldstjärna i den studerandes CV.

– Vi gratulerar Robin till att troligtvis vara en av de försa med en fristående och svenskutvecklad app till Apple VisionPro, konstaterar Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola. Eftersom Apple VisionPro just nu endast säljs i USA, finns denna app än så länge enbart i amerikanska app store för VisionPro.

Behöver ni få in någon i er verksamhet som verkligen kan apputveckling och de moderna programspråk som används? Programmerarna på Malmö Yrkeshögskola startar sin LIA (praktik) måndagen den 29 april (vecka 18) fram till fredagen den 18 oktober (vecka 42). Maila info@my.se så kopplar vi ihop er.

Du som vill lära dig skapa appar med Swift/SwiftUI och Kotlin/Jetpack Compose kan söka nu till höstens start av Programmerare iPhone och Android. Läs mer på https://my.se/xiii, maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.


Att låta de studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik som exempelvis Apple VisionPro kostar mer för skolan, men ger de studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.