Anckargripsgatan 3 i Malmö

TYRA – DEN KOMPLETTA FÖRSKOLEAPPEN

Vi gratulerar våra tidigare studerande Ove Klintman, Pär Gustavsson och Mersad Khodabakhshi som nu lanserar TYRA – en komplett förskoleapp med all funktionalitet som en förskola behöver.

Med TYRA, som finns både för iPhone och Android, kan förskolan ge en snabb översikt direkt i föräldrarnas ficka, fjärran från upptejpade lappar och veckomail med krånglig inloggning.

TYRA hanterar in- och utcheckning av barn och innehåller alltid uppdaterade närvarolistor med inräkningskontroll, blogg med händelser från dagen som gått, dokumentation med måluppfyllelse, schema, sjukanmälningar, kontakter och mycket mer.

— TYRA ligger helt rätt i tiden när alla andra system känns nittiotal, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola. Lösningen är ”mobile only” eftersom samtliga som är inblandade i förskolan, personal, föräldrar och barn, är ju mobilt uppkopplade och att kunna få all denna information direkt i fickan är fenomenalt.

Appen fördjupar kommunikationen mellan skola och vårdnadshavare genom att även ge möjighet att dokumentera måluppfyllelse kring barnets utveckling samt förenklar genom att låta vårdnadshavare kommunicera med varandra genom ständigt uppdaterade kontaktlistor.

— Ett skäl till TYRAs popularitet är att den utvecklats av personer som dels behärskar den nya tekniken, dels arbetar inom skolan, vilket medför att den är förankrad i verkligheten, konstaterar Claes Magnusson.

Flera skolor har redan beställt TYRA och den skola som vill prova på, kan göra detta kostnadsfritt under tre månader.

Läs mer om TYRA på www.tyra-appen.se och se reklamfilmen på www.youtube.com/watch?v=lmOUALc9sfg