Anckargripsgatan 3 i Malmö

Uppdatera dina kunskaper

Tio nya och spännande möjligheter i höst

Tillsammans med arbetsliv och experter har Malmö Yrkeshögskola och Stockholms Yrkeshögskola ansökt om att under 2021 och 2022 få genomföra tio olika korta och flexibla utbildningar inom ny teknik och nya affärsmöjligheter.

De korta utbildningarna är framtagna för dig som är yrkesverksam och känner behov av att fylla på med nya kunskaper. Därför är utbildningarna flexibla och ges på halvfart och distans för att du ska kunna arbeta och studera samtidigt.

– De korta utbildningarna är mycket efterlängtade, konstaterar utbildningsledare Marie Bjelksäter, som gläds av ett mycket stort intresse, överfyllda klassrum och att nästan samtliga studerande väljer gå klar hela utbildningen.

Malmö Yrkeshögskola fick förra året fem sådana korta utbildningar beviljade, bland annat inom Digital Turism, e-handel för fysiska butiker samt affärsdriven utveckling med nya programmeringsspråk.

– För flera år sedan uppmärksammade vi politiker på att det livslånga lärandet också behöver göras i praktiken. Är man äldre och får det skakigt på jobbet, kanske på grund av den snabba digitaliseringen, hjälps man inte av erbjudanden om femåriga teoretiska akademiska utbildningar, säger rektor Claes Magnusson.

I juni beräknar Myndigheten för yrkeshögskolan att de ska ha valt ut vilka utbildningar som beviljas och med en rivstart så kan några utbildningar börja redan i augusti. Vill du veta mer och få ett meddelande om vilka utbildningar som beviljats, maila info@my.se så håller vi dig informerad.


Malmö Yrkeshögskola och Stockholms Yrkeshögskola tackar ödmjukt alla de experter och företag som tagit initiativ till och ställt upp i diskussioner och workshops i arbetet med att utveckla dessa nya utbildningar. Er vilja dela med er av kunnande och erfarenhet är ovärderligt för de studerande och yrkeshögskolan och vi hoppas kunna återgälda er genom att genomföra alla utbildningsmoment med högsta kvalitet.