Anckargripsgatan 3 i Malmö

UPPSLUKANDE UPPLEVELSER I 360° PÅ MALMÖ YRKESHÖGSKOLA!

De som studerar till Content Manager och Content Producer på Malmö Yrkeshögskola samt Mobil Handel på Skånes Yrkeshögskola har nu möjlighet att snabbt och effektivt ta bilder och kortare videofilmer i full 360° för publicering på sociala medier och andra platser.

Xiaomi Sphere är 8×7 cm stor, väger drygt 100 gram och kan antingen användas på egen hand eller styras från en smartphone. Plötsligt går det enkelt att spara möten, bröllop, badstränder och utomhusaktiviteter, barnens uppväxt, lägenhets- och fastighetsförsäljningar och andra upplevelser i full upplösning och 360°.

Med två ultravidvinkel 190°-kameror kan Xiaomi Sphere ta bort sig själv från bilden och sätta samman en komplett 360°-bild i upp till 6912×3456 pixlar och video i 3456×1728 med 30 bilder per sekund eller 2304×1152 med 60 bilder per sekund i upp till 30 sekunder eller slowmotion eller uppsnabbat.

Xiaomi Sphere är damm- och vattentät enligt IP67, precis som iPhone 8 och iPhone X. Inbyggd 6-axlad bildstabilisering gör att du kan åka skidor, hoppa fallskärm eller bungy med bibelhållen videokvalitet. Du måste ju kunna visa att du vågade.

— Vi som jobbade med QuickTime VR för länge sedan kan konstatera att det var precis en sådan här kamera vi skulle behövt, berättar Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola. Rätt gjort blir det en uppslukande upplevelse som ger långt mer information och känslor än en traditionell stillbild.

— Livet är ju inte tråkigt så varför skulle dina foton vara det? konstaterar Xiaomi i sin reklam och vi kan inte annat än att hålla med.

För mer information om Xiaomi Sphere, gå till www.mi.com/us/mj-panorama-camera/

För mer information om utbildningarna Content Producer och Content Manager, gå till my.se och för mer information om utbildningen Mobil Handel, gå till skyh.se eller ring 0200-210 999.

Du som arbetsgivare som vill erbjuda projekt för de studerande eller arbetsplatsförlagd utbildning (LIA) mailar oss på LIA@my.se eller LIA@skyh.se


Enheter som Xiaomi Sphere tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola my.se för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer. Att låta våra studerande få möjlighet arbeta med senaste teknik kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.