Anckargripsgatan 3 i Malmö

VI BYGGER EGNA OCH SMARTARE MOBILER!

Vi bygger smartare mobiler!

Från och med våra nya utbildningar i höst ges de studerande på Malmö Yrkeshögskola möjlighet lära sig bygga sina egna smartare mobiler. Laborationsutrustningen ger våra studerande möjlighet sätta samman sändare, skärm, processor, GPS-positionering, NFC, Bluetooth, termometer, ljusmätare, acceleration och mycket annat i helt nya varianter, bland annat för Sakernas Internet, digitala lösningar inom hälsa och sjukvård men också helt nya former av mobilspel med mixed-reality.

– Vi tror det kommer att ge våra studerande en ökad förståelse om hur smarta mobiler är uppbyggda, men framförallt inför allt annat som ska hackas och kopplas upp, säger Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola.

Modulerna är open source, arduinokompatibla och gjorda för att användas vid laborationer samt framtagning av prototyper. Enheterna kan kommunicera exempelvis genom IFTTT eller SMS för att styra och larma och det finns även mycket små och strömsnåla enheter för prototyper med GSM och Bluetooth.

Vi är en skola som älskar göra saker i verkligheten.


Våra studerande bygger egna smartare mobiler.


Enheter som RePhone med olika utvecklarmoduler tillhandahålls av Malmö Yrkeshögskola för användning av våra studerande i utbildning, projekt och demonstrationer.

Att tillhandahålla absolut senaste teknik till våra studerande kostar mer, men ger våra studerande en extra tyngd i sitt kunnande, vilket ökar deras värde i arbetslivet.

För information om projektarbeten och arbetsplatsförlagd utbildning (LIA), maila till info@my.se eller ring 0200-210 999.