Anckargripsgatan 3 i Malmö

Lägg till en ny stjärna i din verksamhet!

Snart dags för våra skickliga apputvecklare att praktisera!

Digitaliseringen påverkar varenda bransch och vartenda yrke. Mobilen är en av de stora drivkrafterna och att omedelbart kunna kommunicera var, hur och när som helst ger fantastiska möjligheter leverera produkter, tjänster, information, kunskap, underhållning och reklam.

Vi har 35 studerande som under ett år har lärt sig utveckla mobila lösningar med appar för både iPhone och Android. Våra studerande är effektiva och de är ivriga att få visa vad de kan göra för din verksamhet. Våra studerande tänker rätt, de tänker nytt och de tänker affärsmässigt.

LIA står för Lärande i Arbete och är den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen som liknar vanlig praktik men där du delar med dig av dina kunskaper om hur det fungerar i din bransch.

LIA-perioden börjar måndagen den 19 april, är 20 veckor och slutar fredagen den 9 oktober. Detta är inklusive ett sommarlov på fem veckor som sträcker sig ungefär från midsommar till början av augusti, men detta kan du planera tillsammans med den studerande.

LIA är ett utmärkt tillfälle för din verksamhet att äntligen få gjort den där lösningen, byggt den där appen, kommit igång med det där du haft i dina planer under flera år. Det är också en bra möjlighet få prova våra studerandes kunskaper och skickligheter. Våra studerande brukar bli så omtyckta att de ofta erbjuds anställning eller på andra sätt får nya uppdrag efter examen.

Eftersom Malmö Yrkeshögskola är till för arbetslivet så har våra studerande praktiska och direkt användbara kunskaper i apputveckling i de rätta programspråken – Swift för produkter från Apple och Kotlin för allt inom Android och Google. Många av våra studerande har dessutom tidigare kunskaper i äldre programspråk.

Våra studerande kommer att presentera sig närmare på vår webbplats och du kommer kunna möta dem fysiskt eller genom videolänk, beroende på hur utvecklingen blir under våren. Våra studerande kan arbeta hemifrån på distans, från några av våra partners MINC, Media Evolution, Ideon Innovation, Mindpark med flera, eller på din arbetsplats. Precis som det bäst passar din verksamhet.

Ett tips är att redan nu skriva 5-10 rader UTAN affärshemligheter och skicka till lia@my.se så skickar vi ut till våra studerande. När du får napp, kommer vår utbildningsledare Marie Bjelksäter marie@my.se att återkomma med praktiska detaljer. Krångligare än så är det inte.

LIA är en fantastisk möjlighet för dig att få in ny kunskap och en chans möta nya medarbetare som kan hjälpa till utveckla ditt företags verksamhet för framtiden!

Ring oss på 0200-210 999 eller maila lia@my.se om du har frågor eller funderingar!


Bakgrund: All utbildning inom yrkeshögskolan sker i nära samarbete med arbetslivet. Lärande i arbete (LIA) innebär att en del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.

Att teoretiska kuskaper varvas med praktiska färdigheter är ett av yrkeshögskolans tydligaste kännetecken. Målet för oss är att studenterna ska vara anställningsbara från dag ett efter examen.

För dig som arbetsgivare innebär LIA en möjlighet att pröva och få kontakt med framtida medarbetare. Och säkerställa att den studerande får just den kompetens som motsavarar kraven på den framtida yrkesrollen.

Läs mer om LIA hos Myndigheten för yrkeshögskolan!


Malmö Yrkeshögskola utbildar i ny teknik och de nya affärsmöjigheter som följer med den snabba tekniska utvecklingen. Vi är kvalitetsauktoriserade av Utbildningsföretagen, har över 30 års erfarenhet av vuxenutbildning inom ny teknik samt AAA-rating från Bisnode/Dun & Bradsteet.

För de som vill kunna – och inte bara veta.