Anckargripsgatan 3 i Malmö

UX, DIGITAL TILLGÄNGLIGHET OCH AI

YH-KURS HÖSTEN 2024

14 VECKOR DISTANS • START 2 SEPTEMBER
GODKÄND • KOSTNADSFRI • STUDIESTÖD

DEN NYA TEKNIKEN GER DIG HELT NYA MÖJLIGHETER!
LÄr DIG HUR DU SKAPAR PRODUKTER OCH TJÄNSTER SOM ÄR INTUITIVA OCH HUR DU KAN ANVÄNDA AI I DITT TILLGÄNGLIGHETSARBETE

Kursen ger dig kunskaper om vad digital tillgänglighet innebär, vilka lagar, direktiv och standarder som styr området, inklusive Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen) och Tillgänglighetsdirektivet samt de nya krav på tillgänglighet som införs genom den nya tillgänglighetslagen som träder i kraft den 28 juni 2025.

Du får också lära dig hur du arbetar med användarcentrerad design och UX-principer för att skapa produkter och tjänster som är intuitiva och tilltalande för användarna. Plus kunskap om hur AI kan användas för att förbättra användarupplevelsen och effektivisera processer i arbetet med UX och tillgänglighet.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL (80 YH-poäng, 16 veckor)

  • UX och digital tillgänglighet, 40 YHp, 8 veckor
  • SEO för digital tillgänglighet och UX, 25 YHp, 5 veckor
  • AI i det praktiska arbetet, 15 YHp, 3 veckor

Utbildningen hålls på flexibel distans för att göra det möjligt studera samtidigt som du jobbar. Vanligtvis innebär detta en föreläsning på en timme kring lunch varje måndag och därefter självstudier du gör när det passar dig och uppgifter du ska ha gjort innan fredagen samma vecka.

Föreläsningarna sker för hela klassen via Zoom och vi rekommenderar du är med eftersom du även kommer kunna ställa frågor och ge kommentarer i realtid. Men alla föreläsningar spelas in så om du missar någon, kan du alltid se föreläsningen i efterhand.

Alla lärare du möter kommer direkt från arbetslivet och har med sig absolut senaste kunskap.

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Gymnasieexamen. Saknar du ditt gymnasiebetyg, ring din kommun. Vi brukar också acceptera akademiska meriter eftersom dessa bör visa på att du har en gymnasieexamen. Saknar du alla former av formella meriter kontakta skolan info@my.se för vidare information. Du måste ha tillräckliga kunskaper i Svenska för att kunna tillgodogöra dig utbildningen och kunna arbeta med kunskaperna efteråt

Maila info@my.se eller ring 0200-210 999 för mer information.

Anmäl dig redan idag!

Vi börjar måndag den 2 september 2024 och slutar fredag den 20 december 2024.

SÖK NU

Medlemskap

Partners

Kvalitet

Har du inte fått svar på dina frågor?

Tveka inte att kontakta oss